Image

Richtlijnen

Richtlijnen zijn praktische hulpmiddelen voor tandarts(specialist)en en hun team. Ze helpen je bij het voldoen aan wet- en regelgeving, bij het maken van een weloverwogen (behandel)keuze in de praktijk en bieden aanbevelingen over hoe je kunt handelen in specifieke situaties.

Algemene praktijkrichtlijnen vormen een leidraad voor de praktijkvoering en de organisatie van de zorg voor patiënten. Ze helpen tandartsen voor hen relevante wet- en regelgeving in hun praktijk te implementeren. De KNMT verrijkt dit soort richtlijnen veelal met extra hulpmiddelen om dat te vergemakkelijken. 

Verwijzing naar externe partijen:

Adviezen

Ivoren Kruis

Richtlijnen via wetenschappelijke verenigingen

NVOI 
NVvE 
NVvP 

Test je kennis over richtlijnen

Webinar volgen

In de online kennisomgeving vind je kennistoetsen waarmee je op een eenvoudige manier test of je op de hoogte bent van de aanbevelingen uit de nieuwste richtlijnen. Je vindt er ook e-learnings die je alleen of met collega's kunt doen. Handig als je een thema-avond in je praktijk wil organiseren!

Naar de online kennisomgeving

Contact over richtlijnen

Met vragen over richtlijnen kun je bij Ledenservice terecht. Je bereikt Ledenservice via ls@knmt.nl of belt hen op 030- 60 76 380.

Heb je ideeën over richtlijnen of wil je meedenken? Mail ons dan op richtlijnen@knmt.nl