Over PE-online

PE-online staat voor Permanente Educatie online. Als tandartsspecialist kunt u in PE-online een persoonlijk dossier activeren. Al uw deskundigheidsbevordering staat dan overzichtelijk en digitaal bij elkaar. Nederlandse scholingen komen automatisch in uw dossier, andere deskundigheidsbevordering kunt u zelf toevoegen. Voor uw herregistratie kunt u uw PE-online-dossier rechtstreeks aanbieden bij de RTS.

Inloggen PE-online

Digitale accreditatie gevolgde nascholing en verrichte activiteiten

Inloggen bestaande gebruikers PE-online

Om de eerste keer PE-online te gebruiken:

  • Uw gebruikersnaam bestaat uit “BIG-“ gevolgd door uw eigen BIGnummer.
  • Vul uw e-mail adres in; u krijgt een bericht waarmee u uw wachtwoord in kunt stellen.
  • Is uw e-mailadres niet bekend? Neem contact op met de RTS.

Aanmelden bij PE-online

Voor aanbieders van nascholing

PE-online vragen en antwoorden

Alles online in één dossier

Voor de tandartsspecialist biedt PE-online veel gemak. In één online dossier staat al uw deskundigheidsbevordering. Zoals de nascholingen die u heeft gevolgd, de publicatie van een artikel of een intercollegiale toetsing. Al deze gegevens slaat u op en bewaart u in uw eigen PE-onlinedossier. Zo raakt u geen informatie kwijt die u later nodig heeft voor uw herregistratie.

Nederlandse nascholing automatisch toegevoegd

Volgt u een Nederlandse geaccrediteerde nascholing dan voert de organisator (aanbieder) uw aanwezigheid in via PE-online. De nascholingsuren worden automatisch aan uw dossier toegevoegd. U ontvangt geen certificaat als bewijs van deelname. Het enige dat u moet doen, is controleren of de uren goed in uw dossier zijn bijgeschreven. Klopt het niet? Neem dan contact op met de organisator van de nascholing.

Buitenlandse nascholing: zelf bewijs verzorgen

Bij een buitenlandse nascholing moet u wél zelf zorgen voor een document als bewijs van deelname. Dit document kunt u achteraf toevoegen aan uw dossier.

Overige deskundigheidsbevordering

Overige deskundigheidsbevordering die is toegestaan door uw wetenschappelijke vereniging, zoals de publicatie van een artikel, kunt u zelf in PE-online toevoegen.

Bij herregistreren overzicht toe te sturen aan RTS

Voor uw herregistratie kunt u vanuit PE-online het overzicht van uw deskundigheidsbevordering rechtstreeks toesturen aan de RTS.

Wie gebruikt PE-online en waarvoor?

Diverse partijen houden zich bezig met accrediteren van nascholing, het bijhouden van de nascholingsuren en de herregistratie. Doordat zij allemaal PE-online gebruiken verlopen de processen eenvoudig en eenduidig.

De bij PE-online aangesloten verenigingen zijn de NVvO voor de orthodontisten en de NVMKA voor de kaakchirurgen

Aanbieder van bij- en nascholing

Organiseert een scholing en kan deze via PE-online laten accrediteren door de wetenschappelijke vereniging. Na afloop van een scholing voert de aanbieder de deelnemerslijst in via PE-online. De scholingsuren worden digitaal bijgeschreven in het PE-online-dossier van de tandartsspecialisten.

Wetenschappelijke vereniging

Ontvangt via PE-online een aanvraag voor accreditatie van een aanbieder. Beoordeelt de scholing en bepaalt hoeveel accreditatie-uren dit ‘waard’ is. Tandartsspecialisten kunnen zo makkelijk kiezen uit de geaccrediteerde nascholingen.

Tandartsspecialist

Bewaart gegevens over deskundigheidsbevordering digitaal in een persoonlijk PE-online-dossier. Bij herregistratie stuurt de tandartsspecialist dit overzicht van deskundigheidsbevordering naar de Registratiecommissie Tandheelkundig Specialismen (RTS). Dit kan rechtstreeks vanuit PE-online.

De RTS toetst of een tandartsspecialist voldoet aan de herregistratie-eisen. Deskundigheidsbevordering is daar een onderdeel van. De RTS ontvangt deze gegevens via PE-online.

Privacy

Uw gegevens binnen PE-online worden strikt vertrouwelijk behandeld en niet beschikbaar gesteld aan derden.

Privacyverklaring PE-online (pdf)

tandartsspecialisten

Helpdesk PE-online

Vragen over inloggen, wachtwoorden, verwerking van accreditatie en visitatie: stel ze uw wetenschappelijke vereniging.

Vragen en antwoorden PE-online bieden wellicht direct uitkomst.

Helpdesk NVMKA voor kaakchirurgen

  • Secretariaat NVMKA: mevrouw J.M. (Annemieke) van Dam
  • secretaris@nvmka.nl
  • (0578) 62 97 40 of 06 236 10 316.
  • Tijdens kantooruren bereikbaar

Helpdesk NVvO voor orthodontisten