Over de KNMT

De KNMT is de beroepsorganisatie van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen in Nederland. We werken aan optimale omstandigheden waaronder onze ruim 10.000 leden hun werk kunnen doen. En we willen de beste mondzorg voor hun patiënten.
110 jaar KNMT

Missie

  • Het bevorderen van de voorwaarden en omstandigheden waaronder onze leden hoogwaardige tandheelkundige zorg kunnen verlenen.
  • Het bevorderen van de mondgezondheid van alle inwoners van Nederland.

Visie

De KNMT staat voor het recht van iedere Nederlander op een goede mondgezondheid. Dat is meer dan het behouden van tanden en kiezen. Een gezonde mond is namelijk van invloed op je algehele gezondheid en op je persoonlijk welbevinden. Goede zorg voor de patiënt staat of valt met de omstandigheden en voorwaarden waaronder tandartsen en tandartsspecialisten hoogwaardige tandheelkundige zorg kunnen verlenen. Ook daar maken we ons sterk voor. Uiteraard in samenwerking met andere mondzorgprofessionals, eerstelijnszorgverleners en andere stakeholders.

Wat heeft de KNMT bereikt?

Jaaroverzicht 2023 doorbladeren

Jaaroverzicht 2023 downloaden (pdf)

Wat wil de KNMT?

Jaarplan 2024

Meerjarenplan 2020 - 2025 Het begint bij goede mondzorg (pdf)

Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Word vandaag nog lid

De vereniging is er voor je in iedere fase van je loopbaan, van studeren tot stoppen. Ons team Ledenservice, onze eigen juristen en andere medewerkers staan je met raad en daad terzijde.

  • Belangen van de tandarts behartigd bij de politiek en in de media
  • Nieuws voor de mondzorg: niks missen
  • Goed geholpen bij nieuwe wet- en regelgeving, inclusief scholing
  • Klachtenregeling zonder zorgen
10.000 leden gingen je voor
Lid worden