Het studentenlidmaatschap bij de KNMT

Daarom word je studentlid van de KNMT


1. Hulp bij het vinden van jouw (bij)baan of stage

Een stage of (bij)baan zoeken lastig? Nee hoor! Niet met behulp van onze KNMT Vacaturebank. Check gelijk onze openstaande vacatures of plaats je cv. Ga je voor je studie op stage naar het buitenland? Dan steunen wij je met een stagebijdrage van maar liefst €150,-. Dat is natuurlijk mooi meegenomen!

2. Actief bij jou op de universiteit

Een studentenlidmaatschap bij de KNMT is nooit saai. In samenwerking met jouw universiteit en de studentenverenigingen organiseren en participeren wij in leuke en leerzame evenementen. Denk bijvoorbeeld aan de introductiedag, de Bachelorscriptie Award, Dental Management Game of het Praktijkforum. Je komt ons ook tegen bij interessante gastcolleges.

3. Je bent altijd op de hoogte

We houden je op de hoogte van leuke evenementen, nieuws en weetjes speciaal voor studenten. Zo krijg je acht keer per jaar het verenigingstijdschrift NT/Dentz. Op Instagram kun je meedoen met leuke winacties, lees je succesverhalen en ervaringen van jouw medestudenten. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te volgen.

4. Startersgesprek

Het klinkt misschien nog ver weg; afstuderen. Aan het einde van je studie komt er ontzettend veel op je af. Je wilt natuurlijk jouw droombaan vinden en je zit vast met een hoop onbeantwoorde vragen. Wij helpen je graag verder middels een persoonlijk startersgesprek. Onze KNMT Ledenservice beantwoordt prangende vragen en voorziet je van de beste tips en adviezen.

5. Korting op verzekeringen en meer

Op zoek naar een voordelige ziektekostenverzekering? Via ons studentenlidmaatschap ontvang je leuke kortingen op verschillende verzekeringen.

Gratis ongevallenverzekering Aon

Speciaal voor jou hebben wij bij onze partner Aon gratis de ongevallenverzekering gereld. Als student-lid ben je hier automatisch gratis bij aangesloten.

  • Mocht je door een ongeluk onverhoopt blijvend invalide raken of overlijden, dan krijg je via de Aon ongevallenverzekering een eenmalige uitkering. De dekking geldt gedurende 24 uur, zowel tijdens je studie, stage als privétijd.
  • De verzekerde bedragen zijn € 15.000, - bij overlijden door een ongeval en tot € 25.000, - voor blijvende invaliditeit door een ongeval, afhankelijk van de aard van het blijvende letsel. Wil je meer informatie over deze verzekering? Bel naar 088 8108174 of stuur een e-mail naar ondernemingen.team4@aon.nl.

Geen studentlid meer? Dan stopt de verzekering ook weer vanzelf.

6. Praat mee in de KNMT Ledenraad

Matheus Basta vertegenwoordigt in 2024 de studenten Tandheelkunde in de ledenraad van de KNMT. Zijn zittingstermijn is 1 jaar en loopt 21 april 2025 af. Lijkt dit je ook iets? Houd onze socials in de gaten!

Vragen?

Stel al jouw vragen aan de Ledenservice. Schiet er op de universiteit een vraag te binnen, dan kun je ook altijd terecht bij onze studentenambassadeurs. 

Let op: na je afstuderen loopt het studentlidmaatschap af. Vergeet dus niet je studentlidmaatschap om te zetten naar een starterslidmaatschap.

Studeer je voor tandarts in België en wil je daarna in Nederland aan de slag? Word studentlid van de KNMT en houd de vinger aan de pols van de mondzorg hier.