Startende tandarts

Als je begint met werken als tandarts komt er een hoop op je af. De KNMT helpt je aan een vliegende start. Ons team Ledenservice, onze eigen juristen en andere medewerkers staan je met raad en daad terzijde en vertolken met kracht de stem van de tandarts. Als pas afgestudeerde tandarts ben je al lid vanaf 0 euro!

Wanneer je je binnen 5 maanden na je BIG-registratie als KNMT-lid aanmeldt, kun je gebruik maken van het voordelige starterslidmaatschap: 

 • Je bent gratis lid 1 jaar nadat je je BIG-registratie hebt behaald; 
 • Jaar 2 na je BIG-registratie betaal je 33,33% van de algemene contributie (in 2024 is dat € 406,-) én voor het resterende deel van de contributieperiode van dat jaar een deel van de volledige contributie;
 • Vanaf het 3e jaar gaat de reguliere contributie in (compleet lidmaatschap voor € 1.218,-). Mogelijk is dan de kortingsregeling op basis van je inkomen van toepassing.

Startersleden die reeds in een bestaande regeling zitten behouden deze rechten.

Alle bedragen zijn inclusief de KNMT-Klachtenservice (klachten- en geschillenregeling) en de eventuele bijdrage voor de regiocommissie.

Dit aanbod geldt voor iedereen die zich inschrijft in het BIG-register; dus zowel voor afgestudeerde master-studenten als voor afgestudeerde buitenlands gediplomeerde tandartsen die in Nederland aan de slag gaan.

Meld je aan

Direct je studentlidmaatschap omzetten naar een voordelig starterslidmaatschap

Nog geen lid? Direct voordelig starterslid worden

1. Jouw belangen behartigd

 • Join the club! Als grootste beroepsvereniging, met meer dan 10.000 leden, zijn wij de partij die jouw belangen bij de politiek, in Brussel, bij toezichthouders, zorgverzekeraars en andere belanghebbenden het krachtigst behartigt.
 • KNMT Klachtenservice: alles goed geregeld bij klachten én als je wilt zorgen wij voor een collega-tandarts om je bij te staan. Natuurlijk voldoe je aan de wettelijke vereiste om aangesloten te zijn bij een erkende klachten- en geschillenregeling.

2. Informatie en onafhankelijk advies

 • Klaar om te starten als tandarts? Team Ledenservice helpt je op weg met checklists, het speciale Startersgesprek en bij vragen bel je ze gewoon.
 • Ontzorgd bij (nieuwe) wet- en regelgeving en richtlijnen: onze eigen juristen houden je op de hoogte en helpen je implementeren.
 • Altijd up-to-date in de mondzorg via KNMT.nl, onze e-mailnieuwsbrieven, socialmediakanalen en ons magazine NT/Dentz.
 • Bijblijven in je vak met bij- en nascholing in de KNMT Academy, via intercollegiaal overleg in IQual of visitatie.

3. Ledenvoordeel

 • Korting op verzekeringen (rechtsbijstand, ziektekosten en meer) - dat kan je jaarlijks honderden euro's opleveren!
 • Ondersteuning bij je patiëntcommunicatie met Allesoverhetgebit.nl, het TIP en de KNMT Praktijkwebsites.
 • Alle extra ledenvoordelen betalen je lidmaatschap dubbel en dwars terug.

Nog meer voordelen zien?

Wat houdt het lidmaatschap van de KNMT in?

Word starterslid

Direct studentlidmaatschap omzetten naar starterslidmaatschap

Nog geen lid? Starterslid worden van de KNMT

Heb je vragen? KNMT Ledenservice helpt je graag: per mail of tel. 030 - 607 63 80.