Help mee de tips te verspreiden!
Om de ouders te bereiken hebben we campagnemiddelen ontwikkeld waarin het draait om tips voor een gezond kindergebit. Uitgangspunten daarbij zijn dat de uitingen niet te veel boodschappen bevatten, de tekst eenvoudig is en dat plaatjes en tekst elkaar goed aanvullen. Deze middelen kun je downloaden en verspreiden via je eigen kanalen.
Deel je de uitingen op social media? Vergeet je posts dan niet te taggen met #detandenvanjekind!
Poster
Er zijn 2 varianten van de campagneposters met tips:
- Poster met 4 tips (pdf): deze is bedoeld om op te hangen in de mondzorgpraktijk op plekken waar jonge ouders hem goed kunnen zien.
- Poster met 3 tips (pdf): deze richt zich op ouders die niet in de mondzorgpraktijk komen en kan op plekken worden gehangen waar veel jonge ouders komen, zoals scholen, zwembaden, sportclubs, instellingen voor jeugdgezondheidszorg of consultatiebureaus.
Social media, website en e-mailnieuwsbrief
Je kunt de tips ook via social media verspreiden. Je kunt 6 posts maken met steeds 1 tip en er bijvoorbeeld gedurende 6 weken steeds 1 tip plaatsen, of de 6 tips tegelijk posten, als carrousel of video. Je kunt de visuals ook gebruiken in je e-mailnieuwsbrief.
E-mailnieuwsbrief
Je kunt dit nieuwsbericht opnemen in je e-mailinieuwsbrief. De tekst van het nieuwsbericht kun je ook gebruiken bij je posts op social media. Het bericht bevat korte toelichtingen bij de verschillende tips.
Instagram - stories
Je kunt de tips 'per stuk' als story op Instagram plaatsen; bijvoorbeeld een week lang 1 per dag.
Tip 1, tip 2, tip 3, tip 4, tip 5, tip 6
Instagram - feed
Maak een post met een carrousel van alle tips op je Instagram-feed:
Je kunt de tips 'per stuk' plaatsen, en er bijvoorbeeld een korte toelichting bij zetten, of een post maken met een carrousel met daarin alle tips. Gebruik in dat geval de start- en eindvisual.
Of, nog makkelijker: volg Alles over het gebit op Facebook en deel campagne-posts van dit account met je eigen volgers.
Wachtkamerscherm
Je kunt de tips ook via je wachtkamerscherm verspreiden. Vraag je aanbieder ernaar of plaats de tips zelf:
Startvisual, tip 1, tip 2, tip 3, tip 4, tip 5, tip 6, eindvisual
Extra: visual met 6 tips voor een gezonde mond van je kind
Website van je praktijk
Wil je de campagne zichtbaar maken op je KNMT-praktijkwebsite? Maak dan gebruik van de speciale widget. Je activeert deze binnenkort in je dashboard.
Help mee ouders te bereiken die niet bij de tandarts komen
Ben je geen tandarts en wil je net als AJN Jeugdartsen Nederland, GGD's en voedselbanken ook bijdragen aan deze campagne? Dat stellen we zeer op prijs, omdat we dan ouders kunnen bereiken die niet bij de tandarts komen! Je kunt vrijelijk gebruik maken van alle materialen die je op deze pagina aantreft.
Allesoverhetgebit.nl
Ook op de patiëntenwebsite Allesoverhetgebit.nl is de campagne zichtbaar. Er is een artikel waarin alle tips op een rijtje staan, met extra toelichting erbij. Daarnaast verschijnen er gedurende de campagneperiode extra berichten over de verschillende tips. Die worden ook gedeeld op het Facebook-account van Allesoverhetgebit.nl.
Beperkte gezondheidsvaardigheden bij kwart bevolking
Zo’n 25 procent van de Nederlanders heeft beperkte gezondheidsvaardigheden, wat betekent dat ze moeite hebben om informatie over gezondheid te verkrijgen, te begrijpen en te beoordelen. Ook zijn circa 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder in ons land laaggeletterd, aldus Pharos, de organisatie die zich inzet voor het terugdringen van grote gezondheidsverschillen.
Meer informatie
Deze campagne is onderdeel van de bredere campagne 'De tanden van je kind, daar zorgen we samen voor!'. Heb je een vraag over of suggestie voor de campagne? Stuur dan een bericht aan communicatie@knmt.nl. Je kunt je ook abonneren op onze nieuwsbrief over mondzorg voor de jeugd die 2 keer per jaar verschijnt.