facebook

Gezond en veilig werken

Hoe zorg je dat het veilig en gezond werken is in de praktijk, en voorkom je onnodige uitval door ziekte? De KNMT helpt je graag op weg. Hier vind je inzicht en tips, kun je webinars terugkijken en bieden we handige model-protocollen en -plannen aan die bijdragen aan het welzijn van het team in de mondzorgpraktijk.

Model BHV plan en ontruimingsplan

De KNMT biedt in samenwerking met Crisicom, gespecialiseerd in bedrijfshulpverlening, diverse modellen voor een bhv-plan/ontruimingsplan voor de tandartspraktijk aan.

Lees meer

Brand bhv

Veilig werken webinars

Webinar ergonomisch werken in de mondzorg

Bijna twee op de drie tandartsen heeft een verkeerde houding aan de stoel. Dat zorgt voor veel onnodige klachten. Amber Denekamp is ergonoom en gespecialiseerd in de mondzorg. In het webinar 'Ergonomisch werken in de mondzorg' geeft ze tips om als tandarts, mondhygiënist of assistent fysieke klachten te voorkomen. 

Webinar werken met gevaarlijke stoffen

Niet alle praktijken hebben alle producten die gevaarlijke stoffen bevatten, geïnventariseerd en/of geregistreerd. Wat is het wettelijk kader? En wat moet je doen met de veiligheidsinformatiebladen van producten met gevaarlijke stoffen die je ontvangt? Ed Kolsteeg van de Nederlandse Vereniging van Groothandelaren in de Tandheelkundige branche (VGT) praat je in het webinar 'Werken met producten met gevaarlijke stoffen' bij over de regels waaraan je moet voldoen en hoe je dat kunt doen. 

BHV

De kans op ongelukken in de tandartspraktijk is klein. Maar gebeurt er toch iets, dan wil je snel en adequaat kunnen handelen. Voor de veiligheid van je patiënt, je collega's en jezelf. In samenwerking met Crisicom biedt de KNMT leden trainingen in bedrijfshulpverlening (bhv) die speciaal zijn ontwikkeld voor de mondzorg aan.

Gezond & veilig-trainingen

De KNMT Academy biedt volop trainingen om gezond en veilig te werken. Van ergonomie tot bhv, van radiologie en stralingshygiëne tot omgaan met agressie en natuurlijk 'RI&E op orde in een halve dag'.

Bekijk het aanbod

Verzuim-ontzorgverzekering

Team

Ben je praktijkhouder? Kies voor de integrale verzuimdienstverlening van de KNMT MKB Verzuim-ontzorgverzekering. Dat biedt praktisch, administratief en financieel voordeel.