Agendaplanning

Hoe creëert u een meest efficiënte werkdag in de praktijk? Met deze cursus leert u de basisprincipes (en de valkuilen!) rondom een optimale agendaplanning.

Agressie de baas

Leer met deze cursus wat je wel en niet moet doen bij grensoverschrijdend gedrag om de situatie de baas te blijven.

CBCT voor verwijzers - NIEUW

Met de cursus CBCT voor verwijzers leer je meer over de toepassing van ConebeamCT (CBCT) in de tandheelkundige diagnostiek.

Communicatie binnen het mondzorgteam

'Communiceren kun je leren'. Maar hoe vaak, waarover, wanneer en met wie? Alexander Tolmeijer helpt u op weg met een communicatieschema. 

Ergonomie in de praktijk

65% van de tandartsen heeft arbeidsgerelateerde klachten. Leer in deze cursus hoe u gezond, comfortabel en pijnvrij kunt werken. 

Functioneringsgesprek werkt voor 2!

Afspraken maken en nakomen is niet altijd even makkelijk. Haal meer uit het functioneringsgesprek, samen met de medewerker.  

Geriatrische mondzorg

Hoe gaat u hiermee om? Vergroot uw kennis over geriatrische mondzorg door middel van een interactieve presentatie inclusief casuïstiek. 

Jaarrekening lezen

De jaarrekening. Wat vertelt het over uw financiële situatie? In deze cursus leert u de jaarrekening te lezen én te begrijpen. 

Kindermishandeling en Huiselijk Geweld

U vangt signalen op van kindermishandeling en/of huiselijk geweld. Zorg ervoor dat u weet wat u kunt doen. 

LEAN in de tandartspraktijk

Verspillingen kosten tijd, geld en energie. Met de LEAN methode leert u deze verspillingen te reduceren en processen te optimaliseren. 

Leidinggeven aan een team

Leer hoe u lastige situaties in de praktijk kunt benaderen én ombuigen, zodat u zich kunt blijven focussen op uw doelen.

Managen van gedoe

Wordt u ook zo moe van 'gedoe' in de tandartspraktijk? Leer hoe u dit kunt oplossen en meer grip op de zaak kunt krijgen. 

Opfriscursus TMS tandheelkunde (basis)

Met het volgen van deze opfriscursus is uw kennis op het gebied van stralingshygiëne weer up-to-date en blijft u bevoegd om röntgenfoto's te maken.

Persoonlijk leiderschap

Met de cursus persoonlijk leiderschap krijgt u weer grip op uw leven en kunt u weer focussen op uw doelen en op wat u echt belangrijk vindt.

Praktijk op orde

De schrik van iedere tandarts: de Inspectie staat op de stoep. Na deze cursus weet u wat u kunt verwachten en hoe u kunt handelen. 

Rendement van uw tandartspraktijk

Wilt u weten wat de financiële conditie van uw praktijk is? Krijg in 2 dagdelen inzicht in uw praktijkkosten en werk aan een verbeterplan.

Pijl

Richtlijnen: nut en noodzaak ervan

Kom erachter hoe u (klinische) praktijkrichtlijnen zinvol en zonder stress kunt inzetten in de dagelijkse praktijk, waardoor het praktijkresultaat verbetert. 

Röntgendiagnostiek uitgelicht

Houd je kennis over tandheelkundige radiologie actueel met de cursus Röntgendiagnostiek en de kennistoets Radiologie.

Stralingsbescherming voor assistenten / mondhygiënisten

Bent u tandartsassistent? Volg de basisopleiding of nascholing om in de opdracht van de tandarts röntgenfoto's te mogen (blijven) maken. 

Team op sterkte

Een op-maat-incompany training die teams helpt om het beste te bereiken uit elkaar te halen en die patiënt centraal stelt.

Waterkwaliteit op peil

U volgt de instructies uit de richtlijn Infectiepreventie en die van de leverancier van uw behandelunit. Is dit voldoende voor het behoud van de waterkwaliteit? 

Brand

BHV-basiscursus

Volg de praktische en theoretische basisopleiding BHV en zorg er voor dat u adequaat kunt optreden bij ongevallen en calamiteiten.

BHV-nascholingscursus

Gelukkig komen ongevallen en calamiteiten in de praktijk niet zo vaak voor. Juist daarom is het goed dat u jaarlijks de nascholingscursus volgt.

Calamiteitenworkshop

In de calamiteitenworkshops krijgt u de kans om met de gehele praktijk stil te staan bij wat er van iedereen wordt verwacht bij een calamiteit.