Nieuwe editie nieuwsbrief Mondgezondheid Jeugd verschenen

Karel Gosselink
1 minuut
Image
jeugdigen
Speciaal voor mensen die werken in de jeugdgezondheidszorg en openbare gezondheidszorg brengt de KNMT de nieuwsbrief Mondgezondheid Jeugd uit. In de nieuwste editie onder meer aandacht voor GigaGaaf! in de praktijk, de Praatplaat mondzorg en de keuze van een tandenborstel voor je kind.

Hoe werkt GigaGaaf! in de praktijk?

Op verschillende plaatsen in ons land is al ervaring opgedaan met de GigaGaaf!-werkwijze, waarbij ouders met hun kind vanaf het doorbreken van het eerste tandje door het consultatiebureau worden verwezen naar een mondzorgpraktijk, waar ze leren om cariës te voorkomen. In de nieuwsbrief lees je over enkele voorbeelden van GigaGaaf!.

Praatplaat mondzorg 

Ook in de nieuwsbrief aandacht voor de Praatplaat mondzorg, die de KNMT met hulp van Pharos heeft ontwikkeld. De praatplaat - met name gericht op de mondverzorging van kinderen - ondersteunt het gesprek met laaggeletterden, mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden en migranten aan de hand van eenvoudig te begrijpen plaatjes over de verzorging van tanden en kiezen, klachten en behandelingen.

Tandenborstel voor je kind

In de rubriek 'Vraag het de kindertandarts' vertelt Puck van Meurs waarop je als ouder kunt letten bij de keuze van een tandenborstel voor je kind

Abonneer je op de nieuwsbrief 

Wil je de nieuwsbrief Mondgezondheid Jeugd – die een paar keer per jaar verschijnt – automatisch ontvangen, abonneer je dan hierop via www.knmt.nl/nieuwsbrief