Dit zijn de winnaars van de KNMT Bachelorscriptie Award 2023

Laura van Gool
2 minuten
Image
Prijzen bsa
De winnaars van de KNMT Bachelorscriptie Award 2023 zijn bekend! Op 5 oktober kwamen de 5 genomineerden samen met vrienden en familie bijeen in Utrecht voor de prijsuitreiking. Wie o wie heeft volgens de jury de beste bachelorscriptie Tandheelkunde en verdient deze eeuwige roem?

En de winnaars zijn....

Uit een totaal van 9 inzendingen worden elk jaar 5 bachelorscripties genomineerd voor de KNMT Bachelorscriptie Award. De jury was dit jaar erg onder de indruk van de kwaliteit van de scripties en heeft de volgende top 3 samengesteld: 

  1. 'Het verschil in cariogeniteit van een S. mutans biofilm tussen verschillende limonadesiropen met natuurlijke aanwezige fruitsuikers, toegevoegde suikers of suikervervangers in verschillende concentraties, gemeten met QLF, OCT en Knoophardheid' - Margot Closier, Lilian van Hoek en Mina Fadhil - Rijksuniversiteit Groningen.
  2.  'How Candida albicans fits within the ecological plaque hypothesis regarding the development of Early Childhood Caries: a scoping review- Rosalie van Schaik en Eva Rooker - ACTA
  3. 'The effect of reaction temperature on the properties of fluorine-doped hydroxyapatite nanoparticles- Jarda Bruurmijn, Wietske Derksen en Marcia van Eijk - Radboudumc.

Naast de geliefde award en eeuwige roem kregen de studenten ook mooie geldprijzen van de jury. De winnaars gingen naar huis met €1.000,-, de nummers 2 met €500,- en de nummers 3 met €300,-. Een mooie beloning voor al het harde werken!

Winnaars KNMT Bachelorscriptie Award 2023

Publieksprijs voor Radboudumc

Jarda Bruurmijn, Wietske Derksen en Marcia van Eijk wisten naast de jury ook het publiek te overtuigen van hun scriptie. Ook dit jaar werd volop gestemd (maar liefst 1453 keer) en het drietal uit Nijmegen kwam met 27,46% van de stemmen als winnaar uit de bus. De dames ontvingen hiervoor de publieksprijs, bestaande uit een dinercheque ter waarde van €250,- en een verrassingspakket.  

De KNMT Bachelorscriptie Award 2024

Begin volgend jaar zal het selectieproces van de KNMT Bachelorscriptie Award 2024 van start gaan. De scriptiecoördinatoren van de 3 tandheelkundige faculteiten zullen zoals elk jaar weer de 3 beste bachelorscripties selecteren van het voorgaande studiejaar. 

Meer informatie over de KNMT Bachelorscriptie Award