Denk je aan het beëindigen van je praktijk? De KNMT-gids ‘Starten met stoppen’ kan je helpen

Danielle Brinkman
2 minuten
Image
starten met stoppen
Een praktijkhouder die met pensioen wil gaan of wil stoppen met de praktijk, heeft de nodige vragen te beantwoorden. Draag ik de praktijk over of beëindig ik de praktijk? Wat gebeurt er met het bedrijfspand en de inventaris? En aan wie draag ik mijn patiënten over? De KNMT-gids ‘Starten met stoppen’ kan je helpen om antwoorden te vinden.

Gids met praktische handvatten en tips

Elke praktijkoverdracht of -beëindiging verloopt anders. Het is zaak om je er goed op voor te bereiden. Samen met onze juristen hebben we de uitgebreide gids ‘Starten met stoppen’ gemaakt om je hierbij te helpen. In deze gids komen diverse aspecten aan bod, waaronder: 

  • Wanneer is het tijd om aan stoppen met je praktijk te denken;
  • Waarop moet je letten bij de verkoop van je praktijk;
  • Hoe ga je om met personeel en patiënten als je stopt met je praktijk;
  • Hoe draag je de praktijk over.

Ook geeft de gids praktische handvatten, zoals voorbeeldteksten om je patiënten te informeren over de praktijkbeëindiging. Verder wordt beschreven waar je meer informatie kunt vinden.  

Zowel op papier als online

De gids staat op onze site, met veel links naar handige websites, onze eigen informatiebronnen en documenten die wij voor jou hebben opgesteld. 

Als je het prettiger vindt de gids op papier te lezen, dan kun je een gedrukte versie bestellen bij onze ledenservice via telefoonnummer 030 – 6076 380 of door te mailen naar ls@knmt.nl.

Online gids Starten met stoppen

Ook voor de tandarts(specialist) die als zzp'er werkt en overweegt te stoppen, hebben we de belangrijkste informatie op een rij gezet. 

Praktijk evenement in Utrecht 

Het evenement 'Ondernemerschap: van praktijkstart tot overdracht’ dat op 21 september plaatsvindt in Utrecht, is heel relevant voor praktijkhouders die hun praktijk willen overdragen. Zij ontvangen hier praktische informatie voor een goede voorbereiding en een soepele praktijkoverdracht. De dag wordt afgesloten met een speeddate om kennis te maken met mogelijke opvolgers.