facebook

Meedoen met het experiment: vraag en antwoord

Overweeg je om mee te doen met het Experiment Vrije tarieven voor facings en bleken? Dan heb je wellicht vragen over de voorwaarden. De meest gestelde vragen en antwoorden over het meedoen aan het experiment vind je hier onder.

Kun je als zzp’er in een groepspraktijk ook individueel deelnemen aan het experiment?

Ja, dat kan. Deze regeling is van toepassing op zorgaanbieders die cosmetische mondzorg leveren en de cosmetische mondzorgprestaties die zijn opgenomen in de Beleidsregel experiment cosmetische mondzorg in rekening brengen. 

De gegevens die aangeleverd moeten worden bij de NZa door de zorgaanbieder, sluiten zzp'ers niet uit. De AGB-code van de zzp'er moet wel of op de factuur of bij Vektis onder de centrumcode van de groepspraktijk vallen.

Welke praktijken mogen meedoen?

Alle praktijken die aan de voorwaarden van het experiment voldoen mogen mee doen.

Moet je je aanmelden/registreren voor het experiment?

Ja, als je mee wilt doen met het experiment, moet je je aanmelden bij de Nederlandse Zorgautoriteit. Aanmelden kan vanaf 1 januari 2023. 

Moet je direct meedoen met experiment of kan je ook later instappen?

Je kan je op elk moment aanmelden om mee te doen met het experiment, dus ook bijvoorbeeld later in het jaar. Dat hoeft dus niet direct op 1 januari 2023.

Wat zijn de eisen om mee te mogen doen aan het experiment?

Als je mee wilt doen met het experiment, dan moet je je aanmelden bij de Nederlandse Zorgautoriteit. Alle stappen die je moet volgen om mee te doen met het experiment vind je op knmt.nl/experiment.

Kan ik me ook weer afmelden voor het experiment?

Deze vraag ligt momenteel bij de Nederlandse Zorgautoriteit, waarbij het de verwachting is dat dit mogelijk gemaakt wordt.