Voorrondes KNMT Bachelorscriptie Award van start

Laura van Gool
2 minuten
Image
BSA 2024
Welke veelbelovende scriptie zal dit jaar de prestigieuze KNMT Bachelorscriptie Award in de wacht slepen? Hoewel het antwoord nog even op zich laat wachten, zijn de voorbereidingen achter de schermen al in volle gang. Momenteel buigt de jury zich over de 9 ingezonden scripties en selecteert daaruit de 5 kanshebbers. Op 5 juni maken we de genomineerden voor de KNMT Bachelorscriptie Award 2024 bekend.

9 scripties aangeleverd door de faculteiten 

De scriptiecoördinatoren van de 3 tandheelkundige faculteiten hebben ook dit jaar weer de beste bachelorscripties van voorgaand studiejaar naar ons opgestuurd. Een deskundige jury bestaande uit tandartsen beoordeelt de scripties op diverse criteria, waaronder:

  • Is het onderwerp vooruitstrevend en innovatief?
  • Wat is het belang voor de dagelijkse praktijk?

Bonuspunten worden toegekend wanneer de scriptie een of meerdere speerpunten van de KNMT behandelt, zoals preventie, duurzaamheid, de brede maatschappelijke rol en het imago van de tandarts. De jury kiest vervolgens 5 genomineerden, die op 5 juni via onze website bekend worden gemaakt.

Wat zijn de prijzen?

De KNMT Bachelorscriptie Award kan aan meerdere studenten tegelijk worden toegekend. De winnaar ontvangt een geldprijs van maar liefst € 1000 (of een deel van dat bedrag bij meerdere winnaars). De tweede plaats is goed voor € 500 en de derde plaats voor € 300. Naast de juryprijs is er wederom een publieksprijs, waarvoor jij je stem kan uitbrengen. Zodra er gestemd kan worden, brengen we je op de hoogte!

De winnaars van vorig jaar

In 2023 waren Margot Closier, Lilian van Hoek en Mina Fadhil van de Rijksuniversiteit Groningen de gelukkige winnaars met hun scriptie 'Het verschil in cariogeniteit van een S. mutans biofilm tussen verschillende limonadesiropen met natuurlijke aanwezige fruitsuikers, toegevoegde suikers of suikervervangers in verschillende concentraties, gemeten met QLF, OCT en Knoophardheid'. Wie volgt er dit jaar?

De KNMT Bachelorscriptie Award is de jaarlijkse prijs voor de beste bachelorscriptie Tandheelkunde. Dit jaar wordt de prijs alweer voor de 18e keer uitgereikt aan studenten.