facebook

NZa stuurt herinneringsbrief jaarverantwoording 2022

Karel Gosselink
1 minuut
Image
administratie-wtza2
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een groep zorgaanbieders met een brief herinnerd aan hun jaarverantwoordingsverplichtingen. Het gaat om zorgaanbieders die in 2022 zijn gestart of zodanig van rechtsvorm zijn gewijzigd dat ze onder een nieuw nummer in het Handelsregister staan ingeschreven.

Herinneringsbrief NZa ontvangen?

Mogelijk heb je als tandarts de herinneringsbrief van de NZa ontvangen of ontvang je die binnenkort. Hierin staat de informatie over de openbare jaarverantwoording van boekjaar 2022. 

Geen gehoor aan oproep Eerstelijnscoalitie

Demissionair minister van VWS, Conny Helder, heeft voor de jaarverantwoordingsverplichtingen besloten om de pauzeknop in te drukken voor zorgaanbieders die al vóór 1 januari 2022 bestonden. Echter, ze heeft geen gehoor gegeven aan de oproep van de Eerstelijnscoalitie om dat ook te doen voor zorgaanbieders die na 1 januari 2022 als 'nieuw' worden aangemerkt. 

Informatie over verplichtingen

Informatie over de geldende verplichtingen kun je vinden op www.jaarverantwoordingzorg.nl en in de KNMT-toelichting op de handreiking jaarverantwoording van NZa. 

Heb je vragen over de jaarverantwoordingsverplichtingen of de Wtza? Stel ze, bij voorkeur per mail, aan het team Ledenservice ls@knmt.nl