Dit zijn de winnaars van de KNMT Bachelorscriptie Award 2024

Laura van Gool
2 minuten
Image
winnaars
De winnaars van de KNMT Bachelorscriptie Award 2024 zijn bekendgemaakt! Dit jaar ging de eerste prijs naar Nora Haouli en Carmen Herder van de Rijksuniversiteit Groningen voor hun scriptie over duurzaamheid in de adhesieve tandheelkunde. Ondertussen werd er ook weer volop gestemd op de publieksprijs, die dit jaar door studenten van de Radboud Universiteit werd binnengesleept.

Winnaars KNMT Bachelorscriptie Award

Uit de in totaal 9 inzendingen worden elk jaar 5 bachelorscripties genomineerd voor de KNMT Bachelorscriptie Award. Dit jaar was de jury bijzonder onder de indruk van de kwaliteit van de ingediende scripties. De volgende scripties zijn beloond met een award:

  1. 'Duurzaamheid in de adhesieve tandheelkunde' - Nora Haouli en Carmen Herder - Rijksuniversiteit Groningen
  2. 'Bone Outside the Human Body: a bone organ culture to assess implant stability' - Sophie Grunder, Esrah van Hofwegen en Evi Janssen - Radboud Universiteit 
  3. 'impact of resection margins on locoregional tumour control in oral squamous cell carcinoma’ - Alianur Elyo en Mehdi Alali - ACTA 

Naast de felbegeerde award en de eeuwige roem werden de studenten ook beloond met geldprijzen van de jury. De winnaars gingen naar huis met € 1.000,-, de nummers 2 met € 500,- en de nummers 3 met € 300,-. Een mooie beloning voor hun harde werk en toewijding!

Groepsfoto-bsa-studenten

Publieksprijs voor Radboud Universiteit

Naast de juryprijzen was er ook een publieksprijs, die dit jaar werd toegekend aan Sophie Grunder, Esrah van Hofwegen en Evi Janssen. Hun scriptie 'Bone Outside the Human Body: a bone organ culture to assess implant stability' wist het publiek te overtuigen met maar liefst 403 stemmen, goed voor 27,99% van het totaal aantal stemmen. Zij ontvingen een dinercheque ter waarde van € 150,- en een verrassingspakket als beloning.

Vooruitblik 2025

Begin volgend jaar gaat het selectieproces voor de KNMT Bachelorscriptie Award 2025 van start. De scriptiecoördinatoren van de 3 tandheelkundige faculteiten zullen, zoals elk jaar, de 3 beste bachelorscripties van het voorgaande studiejaar selecteren.

Meer informatie over de KNMT Bachelorscriptie Award