
Wet DBA
Vanaf 1 januari 2025 gaat de Belastingdienst de Wet DBA handhaven. Hier lees je over hoe je je als tandarts daarop kunt voorbereiden.
Kun je nog werken met een overeenkomst van opdracht?
We zetten voor je op een rij waar je aan moet denken en hoe je het risico op een negatief oordeel van de Belastingdienst zo veel mogelijk kunt beperken.
Welke alternatieven zijn er voor zzp'en?
Er zijn verschillende alternatieven voor het werken als zzp'er of met zzp'ers.
Webinar 'Samen in gesprek over de arbeidsrelatie'
Veel praktijkhoudende tandartsen en tandarts-zzp'ers evalueren in deze periode hun onderlinge arbeidsrelatie. Hoe voer je zulke gesprekken op een constructieve manier, waarbij het gemeenschappelijk belang centraal staat? Daarmee helpen we je in het webinar 'Samen in gesprek over de arbeidsrelatie'.
Webinar handhaving Wet DBA
Eind oktober 2024 organiseerden we een webinar over de gevolgen van de handhaving voor de mondzorg. Het webinar richtte zich op zowel praktijkhouders (opdrachtgevers) als zzp'ers (opdrachtnemers).
Heb je vragen? We helpen je graag
Met vragen over samenwerking als zzp'er of met zzp'ers in de mondzorg kun je altijd terecht bij team Ledenservice, via ls@knmt.nl of 030 - 60 76 380.
KNMT pleit voor behoud ruimte zzp'en
Op dit moment verkennen we samen met coalitiepartners LHV, FMS en VvAA met de Belastingdienst en het ministerie van VWS hoe er voldoende ruimte kan blijven voor de inzet van zzp'ers in de zorg. Hierbij vragen we nadrukkelijk aandacht voor de specifieke situatie in de (mond)zorg. Ook blijven we onze zienswijze onder de aandacht brengen bij de Tweede Kamer. Anders dan de beroepsorganisaties zien de Belastingdienst en het ministerie van VWS alleen mogelijkheden voor zzp’ers bij waarneming. Het overleg met de overheid richt zich daarom op "ziek, piek en uniek" als ondergrens.
Parallel aan onze belangenbehartiging werken we eraan om onze leden ook de komende periode zo goed mogelijk te helpen in te spelen op de nieuwe situatie. Dit webdossier is daarvan een onderdeel.