Vacature klachtondersteuners voor de KNMT Klachtenservice

Danielle Brinkman
2 minuten
Image
Twee vrouwen in overleg die praten
Ben jij bereid om collega's in moeilijke tijden te ondersteunen? Dan is de functie van klachtondersteuner wellicht iets voor jou! In deze functie sta je tandartsen en tandartsspecialisten bij tegen wie een klacht is ingediend bij de KNMT Klachtenservice. Je legt de aangeklaagde tandarts de bemiddelingsprocedure uit en geeft ondersteuning tijdens het hele bemiddelingstraject.

Wanneer een patiënt een klacht indient bij de KNMT Klachtenservice, dan krijgt de aangeklaagde tandarts(specialist) een klachtenfunctionaris en een klachtondersteuner toegewezen.

Een klacht heeft vaak een enorme impact, waarbij collegiale ondersteuning heel fijn kan zijn. Bij de KNMT zijn er daarom 5 klachtondersteuners actief. In het najaar gaan 2 klachtondersteuners stoppen. We zijn op zoek naar een tandarts die zijn of haar collega’s voor, tijdens en na de klachtprocedure wil ondersteunen en adviseren over hoe om te gaan met een klacht.

Functieprofiel

  • BIG-geregistreerd.
  • Praktiserend tandarts sinds minimaal 10 jaar.
  • Sterke affiniteit met klachtbehandeling.
  • Affiniteit met en/of kennis van wet- en regelgeving op het gebied van de gezondheidszorg (Wkkgz).
  • Functie specifieke competenties zijn coachen, gespreksvaardigheid, toepassen regels en procedures, plannen en organiseren, integriteit en flexibiliteit.
  • Ervaring binnen klachtbemiddeling is een pre.

Klachtondersteuner is een kaderfunctie ten behoeve van de KNMT Klachtenservice. De klachtondersteuner rapporteert aan de Begeleidingscommissie Klachtenregeling (BCK). De BCK ondersteunt de klachtondersteuner om optimaal uitvoering aan de functie te kunnen geven. 

Wat bieden wij jou?

  • een vacatievergoeding van € 100,- per casus
  • diverse trainingsmogelijkheden
  • jaarlijkse bijeenkomst met de BCK

Wat vragen wij van je?

De werkzaamheden kunnen vanuit huis worden verricht, met een gemiddelde tijdsbesteding van 60 minuten per casus. Per jaar behandelt een klachtondersteuner gemiddeld 8 casussen. 

Meer informatie of reageren?

Wil je meer weten over deze functie, dan kun je contact opnemen met Esther de Zeeuw, coördinator klachtenservice, op telefoonnummer 030 6076220 of e-mail e.de.zeeuw@knmt.nl

Wil je reageren op deze functie, dan kun je jouw motivatie en cv vóór 14 juni 2024 mailen naar secretariaat-klachtenregeling@knmt.nl t.a.v. mw. Esther de Zeeuw. De selectie vindt plaats op basis van gesprekken met de sollicitatiecommissie.

Meer lezen over deze interessante functie:

De KNMT heeft als beroepsorganisatie van tandarts(specialist)en een klachtenregeling die voldoet aan de eisen van de Wkkgz. Leden van de KNMT zijn automatisch individueel bij deze klachtenregeling aangesloten. Dat wij onze leden ook de service van een klachtondersteuner aanbieden, maakt de KNMT Klachtenservice uniek in zijn soort.