facebook

Terugkijken: webinar Wtza in de praktijk

Mariska de Beijer
2 minuten
Man en vrouw volgen webinar
Wat is de kern van de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza), hoe je bereid je je voor op de jaarverantwoording en waar moet je rekening mee houden bij veranderingen in de praktijk? Speciaal voor praktijkhouders en zzp’ers in de mondzorg praat Harry Korver, specialist praktijkvoering in de mondzorg bij de KNMT, je bij over deze nieuwe wet in dit webinar, gehouden op donderdag 27 januari 2022.

Als praktijkhouder of zzp'er heb je te maken met de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza). Deze wet regelt het toezicht op zorgaanbieders en aan welke eisen zij moeten voldoen om zorg te mogen verlenen. Je krijgt te maken met de meldplicht, moet mogelijk een vergunning aanvragen en jaarverantwoording afleggen. 

Wtza maakt groei, krimp of veranderde rechtsvorm complexer

Misschien heb je al je Wtza-acties al uitgevoerd of ingepland. Ben je (daarna) dan klaar? Voorlopig wel. Maar waar moet je rekening mee houden als je in de (nabije) toekomst te maken krijgt met groei of krimp van de praktijk? Of als er sprake is van een veranderde rechtsvorm of bijvoorbeeld een overname? De Wtza maakt dat namelijk een stuk complexer.

Uitleg over praktische zaken bij veranderingen

Harry Korver, specialist praktijkvoering in de mondzorg bij de KNMT, weet welke praktische zaken komen kijken bij veranderingen in de praktijk. Tijdens het webinar praat hij je bij over de volgende onderwerpen:

  • Melden, vergunning, verantwoording: de kern van de Wtza
  • Voorbereiden op de jaarverantwoording
  • Op tijd anticiperen op veranderingen in de praktijk

Webinar voor praktijkhouders en adviseurs

Dit webinar is bedoeld voor alle zorgaanbieders met een praktijk die verwachten te maken te krijgen met een wijziging in de juridische structuur en rechtsvorm. Bijvoorbeeld door groei of krimp van de praktijk. Besteed je de Wtza-acties uit aan je accountant of adviseur? Dan is dit webinar ook voor hem of haar interessant.

Meer informatie over de Wtza en antwoord op veel gestelde vragen

Webinar Wtza in de mondzorg

Hier linken we je direct door naar de onderdelen in het webinar die gaan over...

Antwoorden op veel gestelde vragen over de Wtza:

FAQ Wtza (versie 1 februari 2022; pdf) 

Update jaarverantwoording voor eenmanszaken

In tegenstelling tot wat in het webinar gemeld is, hoeven eenmanszaken bij hun (niet-openbare) jaarverantwoording aan de NZa geen winst- en verliesrekening en balans aan te leveren. De NZa wilde dit eerder wel uitvragen maar op aandringen van de KNMT en de Eerstelijnscoalitie is die eis, die een disproportionele uitvraag van tot op de persoon herleidbare gegevens zou inhouden, recent komen te vervallen. 

Advertorial

Align Benelux Summit 2022 op 8 juli in Huis ter Duin

Align Summit Benelux 2022

Dit evenement is een geweldige kans om te luisteren naar toonaangevende sprekers zoals Kenji Ojima en Raman Aulakh, met hosts Rick Nieman en Michiel Vos. Begin of verbeter tijdens deze summit uw vaardigheden met het Invisalign systeem. Ook interesse?