facebook

Nieuw webinar 'Je pensioen kost een miljoen'

Laura van Gool
2 minuten
Image
Pensioen
Wat betekent de nieuwe pensioenwet precies voor jouw pensioen? En hoeveel vermogen moet je opbouwen, zodat je later je huidige levensstijl kunt voortzetten? Wij helpen je graag op weg. Op 9 november organiseert de KNMT Academy een nieuw webinar ‘Je pensioen kost een miljoen’, waarin we praktische tips delen voor jouw pensioenpot. Ben jij erbij?

Sinds 1 juli 2023 is de nieuwe pensioenwet van kracht. Tijdens dit webinar geven Pieter Steenhuizen en Wim Ravestein een update over de veranderingen. Ook delen zij alle ins en outs over het opbouwen van een goed pensioen. Tandartsen Aisha Bajwa en Lucienne Vergeer schuiven aan om te delen hoe zij tegen hun pensioen aankijken. Wat hebben zij al wel, of nog niet geregeld? Je pensioen lijkt misschien nog ver weg en schuif je in de drukte van alledag vaak vooruit, maar is dichterbij dan je denkt! 

Nadenken over pensioen: zorg dat je niet te laat bent

"Het pensioen lijkt vaak nog zo ver weg", zegt senior healthcare banker Pieter Steenhuizen. "Daardoor heeft het onderwerp geen prioriteit en schuif je het voor je uit. Je bent vaak bezig met financiële zaken die op dat moment meteen je aandacht vragen. Zoals bijvoorbeeld het kopen of verbouwen van een huis, een kind dat gaat studeren, een extra behandelstoel of die prachtige wereldreis. Begrijpelijk, maar het is toch belangrijk om er tijd voor te nemen."

Heb jij het wel goed geregeld?

"We merken ook vaak dat tandartsen denken dat het al goed geregeld is", gaat Steenhuizen verder. "Dan zeggen ze dat de praktijk hun pensioen is. Of ze vertrouwen erop dat het pensioen dat ze via hun werkgever opbouwen voldoende is. Maar wat als jouw florerende praktijk straks minder waard blijkt te zijn? Of als er een kink in de kabel komt en je (deels) moet stoppen met werken? Daar sta je vaak in goede tijden niet bij stil."

Focus op je toekomstdroom

"Steeds meer tandartsen zeggen dat ze niet tot hun pensioengerechtigde leeftijd fulltime willen werken. Maar hoeveel vermogen ze daarvoor moeten opbouwen om wel hetzelfde te kunnen blijven doen als nu, daar denken ze niet over na", zegt Steenhuizen. "Nu kijken naar de toekomst en goed nadenken over wat jouw wensen en dromen zijn, helpt je om jouw doel te bereiken."

Webinar vol praktische pensioentips

Een webinar over pensioenopbouw saai? Niet bij ons. Want we begrijpen als geen ander dat dit onderwerp allesbehalve sexy is. Daarom houden we het vooral praktisch en gebruiken we veel voorbeelden over hoe je het goed kan regelen. Ben je nog niet begonnen met pensioenopbouw? Dan leer je hoe je daarmee kan starten en welke mogelijkheden er zijn. Ben je al gestart met het opbouwen van je pensioen? Ook dan is dit webinar interessant, zodat je weet wat het nieuwe pensioenstelsel voor jouw pensioen betekent. 

Aanmelden webinar

Het webinar start donderdag 9 november om 20.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Deelnamekosten voor KNMT-leden zijn € 35, niet-leden betalen € 55. Aan het webinar is 1,5 KRT-punt toegekend.

Meld je aan