Najaarseditie nieuwsbrief Mondgezondheid Jeugd verschenen

Karel Gosselink
1 minuut
Image
jeugdigen
Speciaal voor mensen die werken in de jeugdgezondheidszorg en openbare gezondheidszorg brengt de KNMT de nieuwsbrief Mondgezondheid Jeugd uit. In de najaarseditie onder meer aandacht voor de samenwerking mondzorg en consultatiebureau en de praatplaat in ontwikkeling.

Samenwerking mondzorg en consultatiebureau loont

Als kinderen al vanaf het doorbreken van hun eerste elementen professionele mondzorg krijgen, dan leidt dit tot minder cariës als ze wat ouder zijn. Dit blijkt uit onderzoeken naar 2 interventieprogramma’s waarin de jeugdgezondheidszorg en de mondzorg de krachten hebben gebundeld. In de nieuwsbrief lees je hier meer over.

Praatplaat in ontwikkeling

Eveneens in de nieuwsbrief aandacht voor de praatplaat die de KNMT momenteel ontwikkelt om beter te kunnen communiceren met mensen met verminderde gezondheidsvaardigheden. Verder geven kindertandarts Janneke Krikken en logopedist Miranda van den Berkt antwoord op de vraag of een speen slecht is voor het gebit.

Abonneer je op de nieuwsbrief 

Wil je de nieuwsbrief Mondgezondheid Jeugd – die een paar keer per jaar verschijnt – automatisch ontvangen, abonneer je dan hierop via www.knmt.nl/nieuwsbrief