Gezocht: 2 ledenraadsleden uit Noord- en Oost-Nederland

Franc van der Vlugt
2 minuten
Image
Algemene Vergadering en de ledenraad
Ben je praktijkhoudend tandarts in Groningen, Drenthe, Twente of de Achterhoek? Stel je dan kandidaat voor de ledenraad! Uit deze regio's hebben zich nog geen kandidaten gemeld om de vertrekkende leden te vervangen.

Praktijkhouders gezocht

Voor de opvolging van de vertrekkende leden Feije van Marrum en Thijs Janssen zoeken we praktijkhouders uit deze 2 regio's:

  • Regio Oost
  • Noord Nederland

Voel jij je geroepen om de vereniging te helpen? Meld je dan aan als ledenraadslid:

Meld je aan als kandidaat

Oud-leden van de ledenraad

Ervaring van oud-leden

Twijfel je nog of de ledenraad iets voor jou is? Lees dan de ervaringen en tips van deze oud-raadsleden. “Ik ging er blanco in en zou het wel zien. Ik zocht zilver en vond goud: ik heb een superleuke tijd gehad die ik niet had willen missen.”

Wat doe ik als lid van de ledenraad?

Als raadslid praat je mee over actuele kwesties in de mondzorg en oefen je invloed uit op het beleid van de KNMT. Daarnaast heb je samen met de andere leden van de raad beslissingsbevoegdheid over het jaarplan, de begroting en de jaarrekening van de vereniging. Ook benoemt de ledenraad het bestuur dat op de Algemene Vergadering verantwoording aflegt over het gevoerde beleid.

Wat zijn mijn taken als raadslid?

Je neemt 4 keer per jaar deel aan de Algemene Vergadering en  je houdt tijdens jouw raadsperiode de vinger aan de pols bij jouw achterban. Verder neem je deel aan bijpraatsessies met het bestuur, focusgroepen en 1 à 2 heidagen per jaar. De zittingstermijn is 3 jaar.

Wat levert het lidmaatschap van de ledenraad me op?

  • Je oefent invloed uit op de KNMT en de mondzorg;
  • Je bent uitermate goed geïnformeerd over actuele zaken in de mondzorg;
  • Je krijgt een vergoeding van 415 euro per deelgenomen dagdeel;
  • Je doet bestuurlijke ervaring en leuke contacten op;
  • Je geeft mede vorm aan hoe tandartsen hun werk doen.

Hoe gaat het verder?

Tot uiterlijk donderdag 11 april 2024 9.00 uur kun je je kandidaat stellen. Als zich toch nog meer dan 1 kandidaat per zetel meldt, dan vinden er vanaf maandag 22 april 2024 verkiezingen plaats. 

Ook in de regio's Zuid-West Nederland en Zuid-Holland Zuid kunnen kandidaten zich nog melden tot 11 april.

Mocht je vragen hebben over de verkiezing kijk dan op www.knmt.nl/lr2024 of neem contact op met het secretariaat van de ledenraad.