Ga je op de juiste wijze om met taakdelegatie? Doe de check

Danielle Brinkman
2 minuten
Image
Tandarts en assistent aan het werk
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) onderzoekt tot en met december 2024 hoe mondzorgpraktijken omgaan met taakdelegatie bij voorbehouden handelingen. Daarvoor gaat de inspectie onaangekondigd langs bij zo’n 50 tot 100 praktijken. Wil je checken of jouw praktijk de zaken rondom taakdelegatie goed heeft geregeld en je die juist toepast? Maak dan gebruik van onze handige hulpmiddelen.

Aan de slag met taakdelegatie

In het document ‘Aan de slag met taakdelegatie’ lees je allereerst hoe taakdelegatie precies werkt en wat je moet regelen om te kunnen aantonen dat jouw praktijk voldoet aan de eisen rondom taakdelegatie. 

Templates voor medewerkers

Bij het document horen ook 2 handige bijlagen. Het eerste is een template ‘Functiekaart’, waarop je per medewerker kunt vastleggen welke voorbehouden handelingen diegene kan en mag uitvoeren. En het tweede is een template ‘Teamoverzicht taakdelegatie’, waarin je kunt vastleggen wie in het team welke voorbehouden handelingen uitvoert. 

IGJ aandachtspunten

Wil je weten waarop de IGJ let tijdens haar onderzoek, lees dan het toetsingskader door.

Voorbehouden handelingen

Heb je tot slot nog vragen over het geven of ontvangen van een opdracht met voorbehouden handelingen? 

 

Meer informatie over het IGJ-onderzoek naar taakdelegatie 

KNMT Academy

In het cursusaanbod van de KNMT Academy komen taakdelegatie en toezicht door de overheid ook uitgebreid aan bod. 

Kwaliteitsmanagement met Praktijk in Control

Het document ‘Aan de slag met taakdelegatie’ is onderdeel van onze e-mailserie ‘Praktijk in Control’, waarmee we kwaliteitsmanagement bij praktijken ondersteunen. Met ‘Praktijk in Control’ ontvang je iedere maand een e-mail met een thema waarmee je aan de slag gaat. Bij deze e-mail zitten handige checklists, downloads en tips van experts om praktisch mee te werken. We helpen je met het maken van protocollen en je bouwt zelf binnen een jaar je eigen kwaliteitssysteem. Na een jaar stopt de serie automatisch.

Meer informatie en aanmelden voor Praktijk in Control