Help, hoe overleef ik mijn studiejaar? Onze studentambassadeurs geven raad!

Laura van Gool
2 minuten
Image
Tips and tricks - studeren
Verhuizen naar een nieuwe stad, aantekeningen maken in een reusachtige collegezaal en alles te weten komen over tandheelkunde. Hoe maak je nu van dit nieuwe studiejaar een succes? Onze studentambassadeurs Jens, Anna en Niels geven je handige tips mee, zodat jij een vliegende start maakt!

Na die oh zo heerlijke zomervakantie moet je er nu toch echt aan geloven: het nieuwe studiejaar gaat van start. En dat kan best wel overweldigend zijn, maar ook ontzettend leuk! Onze studentambassadeurs hebben inmiddels al hun draai gevonden en zij delen graag alle ins en outs met jou.

Tip van Jens – studentambassadeur in Amsterdam 

Jens

Lees jezelf altijd in

Lees altijd de studiehandleiding door aan het begin van een blok. Zo voorkom je dat je belangrijke verplichte contactmomenten mist. Ook kun je meteen inzien wat er van je verwacht wordt op een tentamen. 

Vraag om hulp

Durf anderen om hulp te vragen. Het is logisch dat je niet meteen alles in één keer kunt. Docenten zijn er om je te helpen, daarnaast kun je ook veel leren van de feedback op de praktische werken die je medestudenten maken. 

Tip van Anna – studentambassadeur in Groningen 

Studentambassadeur Anna

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Practice makes perfect! Het is echt geen ramp als je een skills toets niet in één keer haalt. Het kan ontzettend vervelend zijn, maar van extra oefenen heb je later alleen maar profijt.

Tip van Niels – studentambassadeur in Nijmegen 

studentambassadeur Niels

Let op je eigen leercurve

Let op je eigen leercurve en niet op die van een ander. Iedereen leert op zijn eigen tempo dus wees niet boos als bijvoorbeeld een praktische toets nog niet lukt.

Werk georganiseerd

Het is verstandig om georganiseerd te werken zowel op school als thuis, dat geeft je rust en overzicht.

Stap eens op anderen af

Hoe spannend het ook is, stap eens lekker af op die ene docent of ouderejaars student. Je kunt van hen veel leren en je doet weer nieuwe connecties op.