Presentaties en workshops volgen over interessante onderwerpen en met het bestuur van gedachten wisselen over actuele thema's: dat kan op de eindejaarsbijeenkomst van de KNMT!
Je kunt het evenement bijwonen in Houten of online volgen.
- Maandag 25 november van 18.30 - 22.30 uur
- Hotel Van der Valk in Houten of online via Zoom
- De bijeenkomst is voor alle leden gratis toegankelijk na aanmelding
- 2 KRT-punten voor wie erbij is in Houten
Aanmelden eindejaarsbijeenkomst
Programma
Tijd | Onderwerp |
Vanaf 18.00 uur | Inloop met broodjesbuffet |
19.00 uur | Opening eindejaarsbijeenkomst |
19.15 uur | Deelsessies ronde 1 (Arbeidsrelaties in 2025 OF Taakdelegatie: hoe regel je dat? OF Hoe ziet jouw ideale KNMT eruit?) |
20.00 uur | Deelsessies ronde 2 (Prestaties, tarieven en codes in 2025 OF Klacht? Compliment? Kans! OF Richtlijnontwikkeling voor beginners) |
20.45 uur | Pauze |
21.00 uur | Keynote van tandarts Jasper Thoolen over digitalisering in de restauratieve tandheelkunde en orthodontie |
21.40 uur | Afsluiting |
21.45 uur | Borrel |
22.30 uur | Einde |
Deelsessies ronde 1
Arbeidsrelaties in 2025
Er is veel te doen om de handhaving van de Wet DBA per 1 januari aanstaande en de ontwikkelingen volgen zich in hoog tempo op. In deze deelsessie praten onze specialist Praktijkvoering Harry Korver en onze senior arbeidsjurist Stephan van der Kuij je graag bij over de plannen van de Belastingdienst en wat die doen met de verhouding tussen praktijkhouders en zzp’ers.
Je kunt tijdens de Eindejaarsbijeenkomst ook een 10 minuten durende vraag-maar-raak-sessie boeken waar je persoonlijk je vraag over de handhaving van de Wet DBA kunt voorleggen aan onze experts.
Taakdelegatie, hoe regel je dat (goed)?
Onderdeel van samenwerken betekent in veel tandartspraktijken óók dat de tandarts taken delegeert aan mondhygiënisten en assistenten. Waarbij die laatste ook buitenlandse diplomahouders kunnen zijn die nog bezig zijn met hun BIG-registratie, of studenten Tandheelkunde. Aan taakdelegatie worden eisen gesteld, en de Inspectie houdt toezicht op de borging daarvan in de praktijk. Om welke handelingen het precies gaat, wat de eisen zijn en hoe je taakdelegatie op een praktische en zorgvuldige manier regelt, weet ons hoofd Juridische Zaken Joan van der Ven. Zij vertelt je er graag alles over in deze sessie.
Hoe ziet jouw ideale KNMT eruit? (niet online te volgen)
De mondzorg is continue in beweging. De manier waarop tandartsen samenwerken verandert, praktijken worden gemiddeld steeds groter en vaker onderdeel van een keten, regionaal zijn er grote capaciteitsproblemen en digitalisering en AI rukken op. Hoe kan de KNMT in dit speelveld van waarde blijven voor de beroepsgroep en de mondzorg? Daarover wisselen directeur Mirjam Bijnsdorp en een aantal bestuursleden graag over met je van gedachten, als opmaat naar een nieuwe strategie voor de vereniging in 2025.
Deelsessies ronde 2
Prestaties, codes en tarieven in 2025
Elk jaar stelt de NZa de prestaties, codes en tarieven vast die tandartsen mogen hanteren. En elk jaar verandert daar een en ander in, vaak mede op aandragen van de KNMT, die daarvoor ingefluisterd wordt door leden. Dit jaar zijn de endodontologische codes behoorlijk aangepast, is er een code bijgekomen voor mondzorg aan huis en komt er een schriftelijke offerteplicht vanaf behandelingen vanaf 500 euro. Team Structuur & Financiering neemt je graag mee in wat er nieuw is, en licht de veranderingen toe. Ook is er ruimte voor jou om suggesties te doen die de KNMT kan meenemen in het overleg met de NZa.
Klacht? Compliment? Kans!
Een geagiteerde, klagende patiënt als kans zien? Jazeker! Onze klachtenfunctionaris Roger Gielen helpt je in deze sessie omdenken. Wat kun jij als behandelaar doen om te voorkomen dat iemand die ontevreden de stoel verlaat je later met een klachtenprocedure confronteert (of erger!)? De truc is om onvrede zo snel mogelijk te signaleren en daarna in de kiem te smoren. Hoe je dat precies kunt doen, en – beter nog - hoe je energie krijgt van dit soort interacties (en er ook nog complimenten uitsleept): daarbij helpen we je in deze deelsessie. Een van de tandartsen uit de BCK (Begeleidingscommissie Klachtenregeling), Inge Henkens, is er ook bij om haar ervaringen en adviezen te delen.
Richtlijnen ontwikkelen voor beginners (niet online te volgen)
Je ziet ze vast regelmatig voorbijkomen: de oproepen om als algemeen practicus mee te werken aan de ontwikkeling van een richtlijn van het Kennisinstituut Mondzorg (KIMO). Voor zowel KIMO als de KNMT is het belangrijk dat niet gespecialiseerde tandartsen meehelpen aan de ontwikkeling van klinische richtlijnen, om te borgen dat ze voor algemeen practici ‘werken’. Maar wat wordt er dan precies van je verwacht? Hoe kun je een zinvolle bijdrage leveren? Kortom, waar stort je je eigenlijk in als je je aanmeldt om mee te doen? KIMO-directeur Maarten Jansen wijdt je graag in.
Keynote ‘Digitaal werken: restauratieve en orthodontische behandelplanning’
Het lijkt overbodig om het concept ‘digitale tandheelkunde’ voor de zoveelste keer uiteen te zetten. En toch lijken de grootste voordelen van een digitale manier van werken nog niet helemaal ingeburgerd te zijn in de dagelijkse praktijk. Het hebben van een scanner of digitaal röntgenapparaat maakt je namelijk nog geen digitale tandarts. In deze lezing zal de toekomstmuziek gescheiden worden van wat er vooral op dit moment al mogelijk is in de dagelijkse praktijk van de tandarts algemeen practicus. Daarnaast wordt op een ludieke manier teruggekeken op de technologische ontwikkelingen die in 2024 zijn gepasseerd.
Jasper Thoolen studeerde in 2016 af als tandarts aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij is mede-praktijkhouder bij Lassus Tandartsen in Oisterwijk, waar hij zich vooral bezighoudt met de restauratieve en reconstructieve tandheelkunde, digital smile design en digitale behandelplanning, orthodontie en implantologie. Jasper is daarnaast een van de vijf oprichters van het online educatieplatform Karma.Dentistry.
Aanmelden eindejaarsbijeenkomst