Test je kennis over de KIMO-richtlijn Derde molaar

Mariska de Beijer
2 minuten
Foto verstandskies
Wanneer is preventief verwijderen van een verstandskies aanbevolen? Welke röntgenopname gebruik je bij de indicatiestelling en welke informatie geef je op welk moment aan je patiënt? Maak de kennistoets over de praktijkrichtlijn Derde molaar en check of je goed op de hoogte bent.

Kennistoets gebaseerd op KIMO-richtlijn derde molaar

De nieuwe kennistoets Derde molaar is gebaseerd op de klinische praktijkrichtlijn van het Kennisinstituut Mondzorg (KIMO). Deze richtlijn helpt tandarts(specialist)en bij het maken van de keus om een verstandskies wel of niet te verwijderen en geeft onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Wanneer verwijder je een asymptomatische derde molaar?
  • Welke informatie deel je minimaal met je patiënt als je het verwijderen van een derde molaar overweegt?
  • Wanneer is het nodig om een CBCT opname te (laten) maken?
  • Welke chirurgische technieken pas je toe?
  • Wanneer is antibiotica of chloorhexidine nodig?

41 vragen om jouw kennis te toetsen

In de nieuwe kennistoets beantwoord je 41 vragen over de klinische praktijkrichtlijn Derde molaar en check je of je op de hoogte bent van de aanbevelingen. Maar je test ook aan de hand van röntgenfoto's en casuïstiek of je de richtlijn in de praktijk kan toepassen. Met het succesvol afronden van de kennistoets verdien je 1 KRT punt. 

Online kennistoetsen zijn toegankelijk voor alle mondzorgverleners 

De kennistoetsen zijn te vinden in de online kennisomgeving van de KNMT en zijn toegankelijk voor alle mondzorgverleners. KNMT leden maken gratis gebruik van het online kennisplatform.
 

Naar de kennistoets Derde molaar