facebook

Oproep KNMT gehonoreerd: ook compensatie loonkosten bij sluiting praktijk uit voorzorg

Hans Scholten
2 minuten
Lege tandartspraktijk
Het ministerie van Economische Zaken heeft vandaag laten weten dat de NOW-regeling (werktijdverkorting) ook geldt bij het uit voorzorg sluiten van de praktijk als gevolg van het coronavirus, mits uiteraard ook aan de andere voorwaarden wordt voldaan. De NOW-regeling vervangt de huidige regeling omtrent werktijdverkorting die werkgevers compenseert in de loonkosten.

Vorige week zondag riep de KNMT haar leden op om uitsluitend nog spoedzorg te verlenen aan niet-coronapatiënten en zo bij te dragen aan het voorkomen van verdere verspreiding van het virus.

Daarbij is het advies gegeven werktijdverkorting aan te vragen en riep KNMT-voorzitter Wolter Brands de overheid op om compensatie voor de loonkosten toe te kennen. Hierover heeft de KNMT de afgelopen dagen nader en constructief overleg gehad met Economische Zaken. Met als resultaat dat het voor compensatie van de loonkosten niet meer van belang is of een onderneming uit voorzorg of op last van de overheid is gesloten.

'Daar zijn we ontzettend blij mee,' zegt Brands. 'We hebben ons advies om de reguliere zorgverlening te staken uitgebracht in afstemming met VWS en van VWS de bevestiging gekregen dat we daarmee handelen in het kader van het verlenen van verantwoorde zorg. De inspectie heeft inmiddels aangegeven dat praktijken hun reguliere zorgverlening moeten staken.'

'Daarmee lag het overduidelijk in de lijn der verwachting dat ook onze leden aanspraak zouden moeten kunnen maken op enige vorm van compensatie. Dat het sluiten op last van de overheid in de NOW-regeling niet (langer) als voorwaarde wordt gesteld, is een stap in de goede richting.’

LET OP: De NOW-regeling op dit moment door het kabinet nader uitgewerkt. De informatie die de KNMT kan verstrekken is gebaseerd op de voorlopige informatie van de betrokken ministeries en organisaties als VNO-NCW, die bij de ontwikkeling betrokken zijn. Een beroep op NOW-regeling kan afhangen van eventuele bevoorschotting (en andere maatregelen) door zorgverzekeraars. De KNMT zoekt op dit moment uit wat dit voor de mondzorg betekent.

Lees meer:

NOW en andere compensatiemaatregelen voor praktijkhouders (voor leden)

Dit bericht is geactualiseerd op 26 maart

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.