Nieuw webinar Patiëntveiligheid: Leren van wat goed gaat!

Laura van Gool
2 minuten
Image
Shutterstock 2147431633
Woensdag 11 oktober om 19.30 uur organiseert de KNMT Academy het webinar Patiëntveiligheid: Leren van wat goed gaat! Leren van incidenten is mooi, maar je kunt ook leren door te kijken naar wat er goed gaat en wat er zich precies afspeelt in de praktijk. Hoe pak je dat precies aan? Dat leggen we je graag uit.

We zijn zo gewend om te kijken naar wat niet goed gaat, dat we over het hoofd zien wat er wel goed gaat. Wat gaat er goed bij jou in de praktijk? En weet je ook waarom? We kennen bijvoorbeeld allemaal het fenomeen: tweeling in de praktijk met het risico en de mogelijke gevolgen van dossierwisseling. Weet je ook waarom dat in de praktijk meestal wel goed gaat en soms minder goed?

Leren van de alledaagse praktijk

Tijdens het webinar zoomen we in op hoe je kunt leren van de alledaagse praktijk in de breedste zin van het woord. Met een focus op waarom het meestal wel goed en soms minder goed gaat in het zorgproces. De volgende onderwerpen komen tijdens het webinar aan bod:

  • Veiligheidscultuur en patiëntveiligheid;
  • Wat is Safety-II en hoe pas je dit toe in de praktijk?
  • Het verschil tussen Safety-II en Veilig Incidenten melden;
  • Analysetechnieken en- methoden die je kunt gebruiken als handvat.

Voor tandartsen, praktijkhouders, praktijkmanagers en kwaliteitsmedewerkers

Dit webinar is bedoeld voor tandartsen, praktijkhouders, praktijkmanagers, kwaliteitsmedewerkers en teamleden die patiëntveiligheid serieus nemen en graag willen leren van wat er goed gaat en soms niet goed gaat in de dagelijkse praktijk.

Aanmelden webinar

Het webinar start woensdag 11 oktober om 19.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Deelnamekosten voor KNMT-leden zijn € 35, niet-leden betalen € 55. Aan het webinar is 1,5 KRT-punt toegekend.

Meer informatie en aanmelden