facebook

Nieuw richtlijnenprogramma KIMO bekend

Mariska de Beijer
1 minuut
kalender
Het Kennisinstituut Mondzorg (KIMO) heeft de meerjarenagenda 2023-2026 bekendgemaakt. De agenda bestaat uit 10 onderwerpen waarvoor klinische praktijkrichtlijnen worden ontwikkeld. Deze onderwerpen zijn door het mondzorgveld zelf aangedragen.

10 onderwerpen voor klinische praktijkrichtlijnen

Klinische praktijkrichtlijnen helpen mondzorgverleners bij het maken van een weloverwogen (behandel)keuze in de praktijk. Voor het opstellen van het richtlijnenprogramma is daarom ook de input van het mondzorgveld gevraagd

Uit die input is er een top 10 van onderwerpen opgesteld: 

  1. indicatiestelling en behandeling tanderosie/gebitsslijtage;
  2. behandeling patiënten met kanker;
  3. behandeling kaasmolaren;
  4. hoe te handelen bij onbegrepen pijn;
  5. uitvoering periodiek mondonderzoek (PMO);
  6. bepaling frequentie van bitewings en solo-opnamen;
  7. opstellen en uitvoeren levensloopbestendig mondzorgplan;
  8. hoe te handelen bij tandletsel/dentaal trauma;
  9. behandeling met directe versus indirecte restauraties;
  10. indicatiestelling temporomandibulaire dysfunctie (TMD).

Volgorde ontwikkeling nieuwe richtlijnen ligt vast

In principe ligt de volgorde van de richtlijnontwikkeling van nieuwe richtlijnen voor de komende jaren vast. De Richtlijn Ontwikkel Commissie (ROC) start met het eerste onderwerp van de top 10: indicatiestelling en behandeling tanderosie/gebitsslijtage. 

Ook ruimte om bestaande richtlijnen te herzien

Een klinische praktijkrichtlijn van KIMO heeft een levensduur van 5 jaar. Daarna wordt onderzocht of actualisatie nodig is of dat de richtlijn nog voldoet. In de meerjarenagenda 2023-2026 is daarom ook ruimte om bestaande richtlijnen te herzien als dat nodig is.

Meer informatie over de KIMO meerjarenagenda 2023-2026
 

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.