facebook

Lage ww-premie betalen? Regel het vóór 1 juli

Hans Scholten
1 minuut
Contract ondertekenen
Voor medewerkers met een vast contract met een vast aantal uren betaalt een tandarts-werkgever een lagere ww-premie dan andere soorten contracten. Maar, dan moet er wel voor 1 juli een schriftelijk exemplaar van dat contract zijn.

Met inwerkingtreding van de Wet arbeidsmarkt in balans per 1 januari 2020 is de hoogte van de WW-premie afhankelijk van het soort contract dat een werkgever met zijn medewerkers is aangegaan. De hoofdregel is dat voor een vast contract met een vast aantal uren een lage premie (2,94%) mag worden betaald, terwijl voor een tijdelijk contract of een vast contract met een wisselend aantal uren een hoge premie (7,94%) moet worden betaald.

Vanwege het coronavirus extra tijd

Werkgevers komen alleen in aanmerking voor het betalen van de lage WW-premie als ze over een schriftelijk exemplaar van de arbeidsovereenkomst beschikken. Voor werknemers die op 31 december 2019 al in dienst waren, kreeg een werkgever oorspronkelijk tot 1 april extra de tijd om dat te doen. Maar vanwege COVID-19 werd deze termijn verlengd tot 1 juli 2020. Wie dit niet voor 1 juli 2020 heeft geregeld, betaalt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2020 alsnog de hoge premie. 

Alternatief: addendum ondertekenen

Heb je werknemers voor onbepaalde tijd en met vaste uren in je praktijk werken zonder dat je beschikt over een schriftelijk exemplaar van de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd? Vraag jouw medewerkers dan een addendum te tekenen. De KNMT heeft daarvoor een model-addendum en begeleidende brief ontwikkeld.

Geen ‘fysiek’ contract? Onderteken een addendum

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.