Gezocht: zzp-tandartsen die collega’s bij uitval kunnen helpen

Danielle Brinkman
1 minuut
Image
mondzorgbehandeling
De KNMT helpt praktijken waar door ziekte of een ongeval een tandarts(specialist) tijdelijk uitvalt en spoedwaarneming nodig is. Ben je tandarts-zzp’er? Dan kun je op een laagdrempelige manier een collega in nood helpen.

Lijst met spoedwaarnemers

Sinds jaar en dag heeft de KNMT een lijst met spoedwaarnemers waar een tandarts beroep op kan doen als er op stel en sprong een waarnemer nodig is. Voor deze lijst zijn we op zoek naar spoedwaarnemers. 

Hoe het werkt?

  1. De praktijk in nood belt de KNMT Ledenservice en geeft door waar en wanneer er een spoedwaarnemer nodig is.
  2. De Ledenservice zoekt een beschikbare waarnemer en brengt de partijen met elkaar in contact.
  3. Verdere afspraken worden onderling gemaakt, denk bijvoorbeeld aan de termijn van hulp, de vergoeding en de werkzaamheden.

Aanmelden als spoedwaarnemer

Meer informatie en het aanmeldformulier als spoedwaarnemer vind je op onze site. Met vragen over spoedwaarnemingen kun je terecht bij onze ledenservice: ls@knmt.nl of (030) 60 76 380.

Geef je op als spoedwaarnemer

Gestopt met werken en toch willen waarnemen?

Ben je (deels) gestopt met praktiseren en wil je af en toe voor een collega waarnemen? Dat is mogelijk, mits je een geldige BIG-registratie hebt. Ook moet je een aantal zaken geregeld hebben, waaronder een (beroeps)aansprakelijkheidsverzekering. Laat je hierover informeren door de KNMT Ledenservice.