facebook

Farmacotherapeutisch Kompas start gebruikersonderzoek onder (tand)artsen

Anita Zijlstra
1 minuut
Image
Farmacotherapeutisch Kompas
Om gepast gebruik van geneesmiddelen te bevorderen, start Zorginstituut Nederland een onderzoek naar het gebruik van het Farmacotherapeutisch Kompas (FK). Ook tandartsen zijn uitgenodigd hieraan deel te nemen.

Jaarlijks meer dan 32 miljoen bezoekers

Het FK wordt gebruikt door zorgprofessionals die medicatie voorschrijven, onder wie tandartsen. De website, die jaarlijks meer dan 32 miljoen bezoeken ontvangt, biedt praktijkgerichte en beslissingsondersteunende informatie voor (aspirant)artsen.

Verbeteren effectiviteit en efficiëntie

Het onderzoek is gericht op het verbeteren van de effectiviteit en efficiëntie van het FK. De afgelopen jaren zijn er al significante verbeteringen doorgevoerd, grotendeels dankzij waardevolle input van gebruikers. Met dit nieuwe onderzoek wil het FK de inhoud verder optimaliseren.

Afstemmen op behoefte van medische professionals 

Gezien het grote aantal gebruikers en de intensiteit van het dagelijkse gebruik van het FK, is het van belang dat zoveel mogelijk voorschrijvers hun ervaringen delen, benadrukt Zorginstituut Nederland. Daarmee kan het FK verder worden afgestemd op de behoeften van de praktiserende medische professionals.

Ook mee doen? 

Dat kan tot en met 31 maart. Deelname is anoniem. Het invullen van de vragenlijst kost je maximaal 9 minuten.

Ga naar het onderzoek