facebook

Aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) mogelijk vanaf 30 juni

Mariska de Beijer
1 minuut
zorgen over financien
Vanaf dinsdag 30 juni kunnen mkb-bedrijven de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen. Een van de voorwaarden voor deze regeling is dat het mkb-bedrijf 30% omzet heeft verloren door de coronacrisis.

Tegemoetkoming voor vaste, doorlopende kosten

De TVL helpt mkb-bedrijven met maximaal 250 werknemers bij het betalen van hun vaste lasten. De regeling is voor bedrijven die meer dan 30% van hun omzet hebben verloren door de coronacrisis. Het gaat hierbij om vaste, doorlopende kosten zoals huur, pacht, onderhoud, verzekeringen, leasecontracten en abonnementen. Loonkosten horen er niet bij; die worden immers gecompenseerd door de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW).

TVL vervangt de Tegemoetkoming Overbrugging Getroffen Sectoren (TOGS)

De Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) is vanaf  juni de opvolger van de Tegemoetkoming Overbrugging Getroffen Sectoren (TOGS). Anders dan de TOGS houdt deze regeling wel rekening met de hoogte van het omzetverlies. Hoe hoger het omzetverlies in de periode juni t/m september 2020 (omzet 2020) in vergelijking met de gerealiseerde omzet in diezelfde periode in 2019 (de referentieomzet), hoe hoger de tegemoetkoming. 

Aanvragen TVL bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Aanvragen kan vanaf dinsdag 30 juni t/m vrijdag 30 oktober bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De regeling geldt vanaf 1 juni tot en met 30 september 2020.

Meer informatie over de TVL voor KNMT-leden

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.