Wereld Mondgezondheidsdag

Elk jaar op 20 maart is het Wereld Mondgezondheidsdag, de dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor het belang van een gezonde mond en toegang tot goede mondzorg.

Wereld Mondgezondheidsdag

Internationale thema: 'A happy mouth is...'

Het overkoepelende internationale thema in 2025 is 'A happy mouth is... A happy body'. Wij zeggen: 'Gezonde tanden is... een gelukkig lichaam'. 

De campagne gaat erover hoe de gezondheid van je mond van invloed is op de rest van je lichaam.

Want goed zorgen voor je tanden, je tandvlees en je kiezen is niet alleen goed voor je mond, maar heeft ook een positief effect op de rest van je lichaam. Dubbel reden dus om op te passen met suikers en zuren in je eten en drinken, goed te poetsen en regelmatig de tandarts te bezoeken.

Tips voor gezonde tanden (van je kind)

In Nederland grijpen we Wereld Mondgezondheidsdag aan om adviezen te delen voor een gezonde mond, en dan in het bijzonder voor de allerkleinsten. Nog te vaak komen zij niet in aanraking met de tandarts. Daarom geven tandartsen, consultatiebureaus en de kinderopvang aan jonge ouders de belangrijkste tips om goed voor de mond van hun kind te zorgen en laten we weten dat bezoek aan de tandarts voor kinderen tot 18 jaar in de basisverzekering zit. We hebben daarvoor een aantal uitingen gemaakt die speciaal inspelen op mensen met lagere gezondheidsvaardigheden, omdat informatie hen soms moeilijk bereikt.

Alles over de 'Tips voor gezonde tanden van je kind'

Kalender

20 maart 2025
Wereld Mondgezondheidsdag 2025
20 maart 2026
Wereld Mondgezondheidsdag 2026
20 maart 2026
Wereld Mondgezondheidsdag 2026
Wereldwijd

Info

Wereld Mondgezondheidsdag - World Oral Health Day in het Engels - is een initiatief van de wereldtandartsenorganisatie FDI.

Toothie