Nieuws

29 mei 2019

Minister Bruins zet het experiment met taakherschikking in de mondzorg definitief door. Dat betekent dat mondhygiënisten in een 5 jaar durend experiment zonder tussenkomst van een tandarts primaire caviteiten mogen boren, verdoving gaan toedienen en röntgenfoto’s kunnen maken. De verwachte inwerkingtredingsdatum is 1 juli 2020. Dat heeft het ministerie van VWS woensdag aan de KNMT laten weten. KNMT-voorzitter Wolter Brands is niet verrast maar wel teleurgesteld: ‘Jammergenoeg heeft ook ons appèl aan de Raad van State om de maatregel bij te stellen geen gehoor gekregen.’

0 reacties

NT-Verhalenwedstrijd 2019: eind goed, al goed

17 juni 2019

Hebt u een vlotte pen en bent u een verhalenverteller in hart en nieren? Dan is deze tweede editie van de NT-verhalenwedstrijd wederom dé gelegenheid om uw schrijftalenten te laten zien. Beschrijf uw spannendste, leukste, liefste, treurigste of om het even wat voor herinnering over een voorval dat uiteindelijk positief uitpakte: ‘Eind goed, al goed’.

0 reacties

Inzicht in uw praktijkresultaten? Gebruik het vernieuwde KNMT Praktijkkostenmodel

17 juni 2019

De KNMT heeft haar praktijkkostenmodel vernieuwd. Het model is vollediger en makkelijker in te vullen. Door het model te doorlopen krijgt u inzicht in de te verwachten bedrijfsresultaten van uw huidige en/of toekomstige praktijk.

0 reacties

Eerste Kamer stemt in met wijzigingen WGBO

13 juni 2019

Op 4 juni is de Eerste Kamer akkoord gegaan met het wetsvoorstel tot wijziging van de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). In april van dit jaar stemde de Tweede Kamer al in met het voorstel. Wat verandert er voor tandartsen?

0 reacties

KNMT Dental Plek: overzichtelijk platform voor IQual-leden

13 juni 2019

Informatie verzamelen, kennis delen, met elkaar communiceren en je agenda bijhouden: met het KNMT Dental Plek-platform kun je deze dingen doen op één overzichtelijke plek. 

0 reacties

Patiënten geven 8,8 aan de tandarts

12 juni 2019

Nederlanders zijn erg tevreden met hun tandarts. Die krijgt van zijn patiënten gemiddeld een 8,8 voor zijn vakkundigheid. Ook de persoonlijke aandacht van de tandarts tijdens de behandeling en de behandeling zelf krijgen dat cijfer. Dat blijkt uit onderzoek van Patiëntenvertellen.

0 reacties
patientendossier

Herziene KNMT praktijkrichtlijn Patiëntendossier vastgesteld

11 juni 2019

De KNMT heeft de praktijkrichtlijn Patiëntendossier geautoriseerd. Dat betekent dat tandartsen vanaf nu aan de slag kunnen met de implementatie van de richtlijn in de praktijk.

0 reacties

KNMT-voorzitter Wolter Brands: onbegrijpelijk dat Consumentenbond tandarts weer negatief wegzet

06 juni 2019

De KNMT is verontwaardigd over de selectieve berichtgeving over het niet nakomen door tandartsen van de offerteplicht die de Consumentenbond vandaag opnieuw verspreidde. Dat zegt KNMT-voorzitter Wolter Brands.

3 reacties