Nieuws

14 februari 2019

VGZ betreurt het dat tandartsen in De Telegraaf zijn beschuldigd van het maken van woekerwinsten. Dat heeft de zorgverzekeraar aan de KNMT laten weten.

3 reacties

Wat zijn de maximaal vergoede materiaal- en techniekkosten in 2019?

15 februari 2019

Sinds enkele jaren maximeren zorgverzekeraars de bedragen die ze uitkeren voor materiaal- en techniekkosten. De KNMT heeft de maxima die CZ, DSW, Menzis, VGZ en Zilveren Kruis in 2019 berekenen op een rijtje gezet.

0 reacties

Wegens grote belangstelling: extra cursussen Agendaplanning

14 februari 2019

Ze waren erg snel vol, de cursussen Agendaplanning die de KNMT Academy dit jaar organiseert. Omdat we zoveel mogelijk willen voorkomen dat leden achter het net vissen, zijn er nu drie extra cursusdata gepland.

0 reacties

Ook KNMT waarschuwt voor 'Root Cause'

13 februari 2019

Net als tandartsen en tandartsspecialisten wereldwijd maakt ook de KNMT zich grote zorgen over 'Root Cause'. In deze Netflix-film worden levensbedreigende ziekten als hartaandoeningen en kanker direct toegeschreven aan wortelkanaalbehandelingen.

0 reacties

Enquête Motivaction is van Menzis

13 februari 2019

Vorige week heeft een aantal van onze leden een enquête ontvangen van Motivaction. De KNMT kan u melden dat deze vragenlijst afkomstig is van Menzis.

0 reacties

Nieuwe wetgeving tandarts-zzp’ers op komst

12 februari 2019

Het kabinet komt waarschijnlijk in 2020 met nieuwe wetgeving voor zzp’ers. Deze wetgeving wordt ook van toepassing op zelfstandig werkende mondzorgprofessionals, zoals waarnemers en praktijkmedewerkers. Praktijkhouders die met waarnemers werken, krijgen er ook mee te maken. 

0 reacties

Dag van het Tandvlees: doet u mee op 16 mei?

12 februari 2019

Op donderdag 16 mei organiseert de NVvP de Dag van het Tandvlees. Parodontologiepraktijken, tandartspraktijken en mondhygiënistenpraktijken kunnen zich deze dag openstellen voor een gratis screening van het tandvlees - via DPSI-screening - en patiënten informatie geven over gingivitis en parodontitis. 

0 reacties
Brexit

Brexit: de actuele stand van zaken

11 februari 2019

Ondanks de vele ontwikkelingen rondom de geplande Brexit, is het nog niet duidelijk of er een akkoord gaat komen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. De KNMT heeft daarom onderzocht welke gevolgen de Brexit voor de mondzorg kan hebben.

0 reacties