Nieuws

17 januari 2020

Het bestuur en de directie van de KNMT hebben met verslagenheid kennisgenomen van het toch nog onverwachte overlijden van Hendrike van Drie. Zij maakte van 2009 tot en met 2016 deel uit van het bestuur van onze vereniging, waarvan het laatste jaar als waarnemend voorzitter. Wij zijn haar dankbaar voor de wijze waarop ze onze vereniging toen door een moeilijke periode heeft geloodst. Haar naasten, verdere familie en vrienden wensen wij veel sterkte en troost in deze moeilijke periode.

Wolter Brands, Henk Donker, Richard Kohsiek, Joke Kwakman en Erik Markus

1 reactie
CBCT

Dit heb je nodig als je wilt verwijzen voor CBCT

20 januari 2020

Dat je als tandarts extra scholing nodig hebt om Conebeam CT-opnamen te mogen maken en beoordelen is algemeen bekend. Maar dat er ook scholing vereist is voor het verwijzen om deze scans te laten maken, dát weten veel tandartsen niet. 

0 reacties

Thema-avond 'Wet zorg en dwang' voor tandartsen

20 januari 2020

Tandartsen die werken met mensen met een verstandelijke beperking of met een psychogeriatrische aandoening zoals dementie, hebben sinds 1 januari 2020 te maken met de nieuwe Wet zorg en dwang (Wzd). Deze wet regelt onvrijwillige zorg en opnames. Om tandartsen te informeren over de nieuwe wet organiseert de KNMT de speciale thema-avond 'De Wet zorg en dwang - ook voor de tandarts van belang?'

0 reacties

Help DHIN aan 250 extractietangen (en andere materialen)!

16 januari 2020

Composieten, autoclaven, fosforplaatjes, maar vooral extractietangen: Dental Health International Nederland (DHIN) is hard op zoek naar materialen. De stichting ondersteunt projecten door onder meer tandheelkundige apparatuur, instrumenten en materialen in te zamelen voor ontwikkelingslanden.

0 reacties

Do’s en don’ts bij contractering zorgverzekeraars

16 januari 2020

Wat mag je als tandarts wel en niet doen bij het aangaan van een overeenkomst met een zorgverzekeraar? Mag je overleggen met een collega tandarts en mag de KNMT je advies geven? Wettelijke regels leggen in ieder geval beperkingen op.

0 reacties

Allesoverhetgebit.nl informeert minima over mogelijkheden financiële steun mondzorg

15 januari 2020

De kosten ervan kunnen voor mensen met een laag inkomen een drempel vormen voor een bezoek aan de tandarts. De voorlichtingswebsite Allesoverhetgebit.nl heeft op een rijtje gezet op welke regelingen en fondsen minima een beroep voor financiële steun kunnen doen.

0 reacties

Online systeem voor accreditatie bij- en nascholing tandartsspecialist: PE-online

06 januari 2020

Per 6 januari 2020 gaat de accreditatie van bij- en nascholing van tandartsspecialisten digitaal, via het online systeem van PE-online. Kaakchirurgen en orthodontisten houden online behaalde nascholingspunten en overige activiteiten bij voor aanvraag tot herregistratie. De NVMKA en NVvO zorgen voor digitale accreditatie.

0 reacties
Overleg op kantoor

Even checken: bent u klaar voor de nieuwe regels rond contracten en ontslag?

06 januari 2020

Op 1 januari 2020 zijn de regels rond arbeidscontracten en ontslag behoorlijk gewijzigd. Vink de checklist over de Wet arbeidsmarkt in balans af; dan weet u zeker dat u werkt volgens de nieuwe regels.

0 reacties