facebook

Dementie

Steeds meer mensen krijgen dementie. Zij wonen vaak nog thuis en gaan er graag alleen op uit. Maar de dagelijkse dingen, zoals boodschappen doen of naar de tandarts gaan, worden voor mensen met dementie steeds moeilijker. Soms weten ze het even niet meer. Dan is het fijn om als tandarts te weten wat je kunt doen om te helpen.

Online training

De KNMT heeft met Samen Dementievriendelijk een online training ontwikkeld voor medewerkers in de mondzorgpraktijk. Met de training ‘In de mondzorgpraktijk’ kunnen tandartsen en hun team dementie eerder herkennen en betere zorg geven aan patiënten met dementie. In de training worden er praktijksituaties geoefend waarmee medewerkers in een mondzorgpraktijk te maken krijgen als ze zorg leveren aan patiënten met dementie. Deze praktijksituaties zijn aangedragen door de medewerkers zelf en is daardoor herkenbaar.

De training ‘In de mondzorgpraktijk’ is gratis te volgen via www.samendementievriendelijk.nl/mondzorgpraktijk.

Tips van tandarts-geriatrie Anita Visser

Watch Omgaan met mensen met dementie on YouTube.

Tips bij het behandelen van mensen met dementie van tandarts-geriatrie Anita Visser

Meer informatie over dementie voor zorgverleners

De Zorgstandaard Dementie is een samenhangende benadering voor het gehele dementietraject, vanuit het perspectief van personen met dementie en hun mantelzorgers. De bijbehorende website geeft zorgverleners informatie, tools en goede voorbeelden om goede zorg en ondersteuning te kunnen geven aan mensen met dementie en hun naasten.