Visienota MKA-chirurgie voor komende 4 jaar gepresenteerd

Webredactie
1 minuut
Image
Uitreiking visienota MKA chirurgie 2023-2027
De nieuwe visienota MKA-chirurgie 2023-2027 is gepresenteerd tijdens de Algemene Sectie Vergadering voor tandartsspecialisten.

Eelco Bergsma, voorzitter van de sectie Tandartsspecialisten, reikte de eerste 2 exemplaren van de visienota uit aan Joke Kwakman, bestuurslid van de KNMT, en Jeroen Fennis, oud-voorzitter van de NVMKA (gedrieën staand links op bovenstaande foto).

Ambities Integraal Zorgakkoord ondersteunen

Het thema van deze visienota is passende zorg: mensgericht, houdbaar, duurzaam. In deze visienota wordt expliciet gemaakt hoe kaakchirurgen daar invulling aan geven. Kaakchirurgen steunen de ambities van het Integraal Zorgakkoord (IZA) en zien het mede als hun taak deze ambities te vertalen naar de mondzorg en ze daar te verwezenlijken.

De MKA-chirurgie is een effectief vakgebied. De meeste patiënten worden eenmalig behandeld met een direct zichtbaar en/of merkbaar resultaat. Maar passende zorg is meer dan alleen effectiviteit. Passende zorg is mensgericht, houdbaar en duurzaam. Daar gaat deze visienota over.

MKA-chirurgische zorg goed, toegankelijk en betaalbaar houden

De ambitie van deze visie is verwoord in 5 pijlers. MKA-chirurgie:

  • is persoonsgericht
  • bevordert mondgezondheid
  • is effectief
  • wordt geleverd op de juiste plek
  • is innovatief en duurzaam

Lees de Visienota MKA-chirurgie 2023-2027 (pdf)

Het thema van de vorige Visienota MKA-chirurgie 2018-2022 ging over de organisatie en positionering van de MKA-chirurgie.