facebook

Vier tips voor als je je BIG-registratie gaat aanvragen

h.scholten@knmt.nl
1 minuut
Ontspannen hond slapen
Zodra je je diploma Tandheelkunde op zak hebt, wil je natuurlijk aan de slag. Om de titel van tandarts daadwerkelijk te mogen voeren en zelfstandig aan de slag te kunnen, moet je je eerst registreren in het BIG-register. We zetten 4 handige tips voor een zo ontspannen mogelijk BIG-registratie voor je op een rijtje.

1. Doe het meteen

Vraag je BIG-registratie meteen na ja afstuderen aan. Je mag dan niet alleen de titel tandarts voeren en zelfstandig werken maar je uren tellen ook meteen mee voor als je je over 5 jaar moet herregistreren.

2. Betaal met iDeal

Je kunt je registratie in het BIG-register online aanvragen. Dat gaat via ‘Mijn BIG-register’ op de website bigregister.nl. Je logt in met je DigiD. Als je je aanvraag doet en met iDeal betaalt, wordt deze het snelst verwerkt.

3. Doe het voor je op vakantie gaat

Ga je na je afstuderen reizen en wil je daarna meteen aan het werk? Vraag dan voor vertrek je BIG-registratie aan. In de zomer kan de afhandeltijd iets langer zijn maar als je tijdig je aanvraag doet, kun je na je vakantie direct aan de slag als tandarts.

4. Doe het digitaal - allemaal

Het hele registratieproces kun je digitaal afhandelen. Zelfs een officiële kopie van je diploma kun je online aanvragen. Je doet dat via het diplomaregister van DUO

Meer handige tips voor als je binnenkort gaat afstuderen of net afgestudeerd bent, krijg je tijdens een Startersgesprek

Meer over BIG-registratie