facebook

Nieuw: kennistoets over xerostomie en hyposialie

Mariska de Beijer
2 minuten
Oudere water droge mond
In de online kennisomgeving van de KNMT staat de nieuwe kennistoets Xerostomie en hyposialie voor je klaar. Hiermee check je jouw kennis over de oorzaken en gevolgen van een droge mond, bij welke symptomen je extra alert moet zijn en hoe je jouw patiënt het beste kunt begeleiden.

Kennistoets gebaseerd op KIMO-richtlijn en advies Ivoren Kruis

De nieuwe kennistoets is gebaseerd op de richtlijn Xerostomie en hyposialie van het Kennisinstituut Mondzorg (KIMO) en het Advies Droge Mond van het Ivoren kruis. De KIMO-richtlijn richt zich op een droge mond veroorzaakt door medicatiegebruik. In het advies van het Ivoren Kruis komen ook andere oorzaken van een droge mond aan bod, zoals voedingsgewoonten, (systeem)ziekten of medische behandelingen.

Test je kennis aan de hand van 33 vragen

Via de kennistoets Xerostomie en hyposialie check je aan de hand van 33 vragen jouw kennis over de oorzaken en gevolgen van een droge mond. Maar ook of je weet welke (preventieve) maatregelen er worden aanbevolen en hoe je jouw patiënt het beste kan begeleiden. 
De kennistoets is ontwikkeld door onderwijskundige Remco Koffijberg en tandarts Cees de Baat, voorzitter van de Richtlijn Ontwikkel Commissie (ROC) van het KIMO.

Online kennistoetsen zijn toegankelijk voor alle mondzorgverleners

De kennistoetsen zijn te vinden in de online kennisomgeving van de KNMT en zijn toegankelijk voor alle mondzorgverleners. KNMT leden maken gratis gebruik van het online kennisplatform. Met het succesvol afronden van de kennistoets verdien je 1 KRT punt.

Naar de kennistoets Xerostomie en hyposialie


Ook interessant