facebook

Modelcontracten zzp-tandartsen vernieuwd

Hans Scholten
2 minuten
Elkaar de hand schudden
De modelovereenkomsten van opdracht waarmee praktijkhouders en zzp-tandartsen afspraken kunnen maken over samenwerking zijn vernieuwd. We raden je aan bestaande overeenkomsten voor het eind van het jaar om te zetten naar de nieuwe versies.

De oorspronkelijke modelovereenkomsten die uit 2016 stammen zijn op onderdelen aangepast. Soms om te voldoen aan de gewijzigde opvattingen van de Belastingdienst en soms om ruimere afspraken tussen praktijk en de medewerker of waarnemer mogelijk te maken. 

Vastleggen arbeidsrelatie praktijkhouders en zzp'ers

Modelovereenkomsten zijn bedoeld om de arbeidsrelatie vast te leggen tussen praktijkhouders en zzp’ers. Met een overeenkomst van opdracht geef je aan dat er geen sprake is van een dienstverband. Opdrachtgevers die werken met én volgens deze overeenkomsten hoeven geen loonheffingen in te houden en af te dragen.

Zelfstandigheid en ondernemerschap stimuleren

Vice-voorzitter Jan Willem Vaartjes van de KNMT was intensief betrokken bij de vernieuwing. Hij is blij met het resultaat: "Een van de belangrijke doelstellingen die we bij het aangaan van de fusie stelden, is het stimuleren van de zelfstandigheid en ondernemerschap. Ik ben blij dat de basis daarvoor voor de komende jaren bestendigd is. Met als grote vooruitgang dat de overeenkomst voor de gehele goedkeuringsperiode van vijf jaar aangegaan kan worden.”
 
Naast de twee modelovereenkomsten tussen praktijkhouders en tandartsen (eentje voor praktijkwaarneming en eentje voor praktijkmedewerking) is er nog een modelovereenkomst, die tussen praktijkhouder en zzp-mondhygiënisten. Die is nu nog geldig maar wordt ook herzien, in samenwerking met NVM-mondhygiënisten en de VvAA.

Overeenkomst van opdracht sluiten

Alles over samenwerken met zzp'ers