KNMT maakt werk van diversiteit

Hans Scholten
1 minuut
Image
Ondertekening Charter Diversiteit SER door de KNMT
De KNMT wil graag dat iedereen zich welkom voelt om bij ons te komen werken en dat wie bij ons werkt zichzelf kan zijn. Want dat zorgt voor een positief, productief en vitaal team. En een team dat zo nog beter kan inspelen op onze achterban, waarvoor dat ook geldt. Daarom heeft bestuurslid Ellemieke Hin namens de vereniging de Charter Diversiteit van de SER ondertekend.
Ellemiek Hin ondertekent namens de KNMT het SER charter Diversiteit

Volop diversiteit in de mondzorg

De mondzorg is als vakgebied behoorlijk divers. Zo is 1 op de 6 tandartsen die in ons land werkt uit het buitenland afkomstig. En lopen de achtergronden van tandartsen, mondhygiënisten en assistenten uit Nederland zelf ook uiteen - of dat nou bijvoorbeeld gaat om afkomst, leeftijd of seksuele voorkeur.

KNMT als afspiegeling van de maatschappij

Dit alles maakt dat er voldoende reden is om serieus werk te maken van diversiteit en inclusie in onze vereniging en op kantoor - en ernaar te streven om een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Donderdag 29 februari hebben we die boodschap kracht bijgezet door de Charter Diversiteit van de SER te ondertekenen. We bevinden ons daarbij in het gezelschap van meer dan 500 kleine en grote organisaties.

De ondertekening levert ons toegang tot relevante kennis en een waardevol netwerk om onze ambitie waar te maken dat iedereen zichzelf kan zijn en zich goed bij ons voelt.