Filters

Als tandarts werken in Nederland

Heb je besloten om in Nederland aan de slag te gaan als tandarts? De KNMT helpt je graag op weg.

  • Wat moet je regelen voor je aan het werk kunt als tandarts?

  • Hoe zit het met je contract?

  • Welke wetten, regels en richtlijnen moet je kennen?

  • Welke verzekeringen moet je afsluiten?

  • Hoe zorg je voor bij- en nascholing?

  • Hoe bouw je een netwerk op in Nederland?

​De KNMT helpt beginnende tandartsen graag verder. Dat doen we via deze website, bijvoorbeeld via de checklists die je elders op deze pagina vindt, via Ledenservice én via het speciale Startersgesprek.

Persoonlijk en onafhankelijk advies

In een Startersgesprek geven we je persoonlijk advies over het werken als tandarts in Nederland. Dit is een objectief gesprek; de KNMT heeft geen zakelijke belangen en geeft neutraal advies. Wij zijn er om jou goed te informeren. Je bent van harte welkom in ons kantoor in Utrecht. 

Maak een afspraak voor het kosteloze en onafhankelijke Startersgesprek

Checklists starten met werken als tandarts in Nederland

We hebben een checklist gemaakt voor tandartsen die starten met werken. Kies de checklist die bij jou past, afhankelijk van je soort werkverband: 

Word lid van de KNMT!

De KNMT is de beroepsvereniging van tandartsen, mka-chirurgen en orthodontisten in Nederland. We helpen tandartsen door hun dagelijks werk makkelijker te maken en we geven je advies over je loopbaan. Dat doen we door je op de hoogte te houden van wet- en regelgeving en je te helpen die in de praktijk te brengen. Ook behartigen we de belangen van al onze leden en hun patiënten bij de politiek (in Nederland én in Europa), zorgverzekeraars en toezichthouders. Meld je je binnen 5 maanden na je BIG-registratie aan bij de KNMT, dan word je heel voordelig lid. Je profiteert dan van onze uitgebreide ondersteuning in alle stappen van je loopbaan. Dat kun je zeker als starter goed gebruiken.

Bekijk de voordelen van het Starterslidmaatschap