IQual

IQual is door de KNMT gefaciliteerde, door de deelnemers zelf vrij in te vullen, intercollegiale vorm van overleg. Meld u aan voor IQual, en werk samen met collega's aan inspirerende thema's binnen de tandheelkunde. IQual levert u KRT-punten op, tot 20 punten per jaar.

Nieuw studiepakket: Patiëntendossier

In mei is de nieuwe KNMT praktijkrichtlijn Patiëntendossier vastgesteld. Naast de praktische hulpmiddelen die helpen bij de implementatie, is er ook een IQual-studiepakket over dit onderwerp ontwikkeld. U neemt kennis van de (niet-)verplichte onderdelen van het dossier en gaat aan de slag met casuïstiek over onder andere het zorgplan en het zorgdoel. Daarnaast reflecteert u op geanonimiseerde patiëntendossiers uit de eigen praktijk.

Alle tandartsen welkom bij IQual

Vanaf juni 2019 kunnen alle tandartsen, dus ook tandartsen die geen lid zijn van de KNMT, zich aansluiten bij een IQual-groep. Tandartsen die willen aansluiten bij een groep kunnen zich per e-mail aanmelden.

Hulpmiddelen bij implementatie richtlijn Patiëntendossier

Naast het nieuwe IQual-studiepakket, biedt de KNMT haar leden nog meer hulpmiddelen om de herziene richtlijn Patiëntendossier te implementeren. Zo kunnen zij hun kennis over dit onderwerp testen met de kennistoets, de podcast over de wijzigingen beluisteren en gebruik maken van handige checklists.

Naar het studiepakket Patiëntendossier

Deelnemers over IQual

Deze inhoud is geblokkeerd door uw cookie voorkeuren.

 

Vind een IQual groep

Wilt u in een IQual groep met collega's van ongeveer dezelfde leeftijd? Of zoekt u een mix van personen? IQual past altijd bij u. De KNMT zet zich in om een passende IQual-groep voor u te vinden.

Kijk of er een bestaande IQual-groep is die bij u past

IQual-visitatie

Met IQual-visitatie kunnen leden van IQual-groepen elkaars praktijken visiteren.

Lees meer over deze visitatie

Deelnemen aan IQual?

U kiest of wij zoeken een IQual-groep die bij u past: een bestaande groep, of een groep die u start met collega's. Eenmaal lid bent u verzekerd van goed georganiseerde kennisdeling tussen collega's, in vertrouwen en met openheid.

Nieuw format verslag

Om aan het KRT te kunnen verantwoorden dat u terecht punten ontvangt voor uw bijeenkomsten, vragen wij u om uw verslag te maken volgens een vast format.

Ga naar het vereenvoudigde format

Studiegroepen voor tandartsen

"IQual is een prettige, laagdrempelige, ontspannen, kleinschalige manier om met collega’s te overleggen. Het is voor iedereen geschikt, zowel voor net afgestudeerden als collega’s met veel ervaring. Zij delen hun kennis en breiden deze samen uit."

– Daphne Sloots, tandarts in Helvoirt

Contact

  • Heeft u vragen over IQual?
  • Wilt u zich aanmelden?
  • Zoekt u een IQual-groep in uw regio?

Het secretariaat van IQual geeft u graag meer informatie.

Mail het IQual-secretariaat

Ook helpen zij u om een IQual-groep te vinden die bij u past.

Klachtenregeling IQual