facebook

Radiologie in de praktijk | opfriscursus

De tandarts dient te zijn opgeleid tot Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming voor tandheelkunde basisniveau (TMS thk basis) (voorheen stralingsdeskundige niveau 5A/M), zodat de medische deskundigheid altijd wordt ondersteund door specifieke kennis op het gebied van de stralingsbescherming. Daarnaast ben je volgens de richtlijn Tandheelkundige radiologie verplicht om jouw kennis over de tandheelkundige radiologie en het nemen van röntgen foto's op peil te houden. Hiervoor staat een scholingseis van minimaal 4 nascholingsuren per 5 jaar. Met het volgen van deze cursus ontvang je 3 scholingsuren, waarmee je 75% van je nascholingsuren al hebt behaald. Met een aanvullende kennistoets behaal je ook gelijk je laatste nascholingsuur. 

Met deze cursus frissen we je kennis over tandheelkundige radiologie op:

  • We praten je bij over de actuele regelgeving
  • We bespreken de diverse indicatiegebieden en maken de vertaalslag naar de klinische praktijk.
  • Aan de hand van casuïstiek  worden genomen beslissingen interactief  besproken en heroverwogen. 

Voorafgaand aan de cursus maak je een literatuuropdracht (inspanning 1,5 tot 2 uur).

Kennistoetsen Radiologie

De KNMT heeft kennistoetsen ontwikkeld waarmee je 1 KRT punt (staat gelijk aan 1 scholingsuur) verdient. Het certificaat van de kennistoets kan je na afronding downloaden en printen. Bewaar het certificaat in het KEW dossier, zodat je aan kunt tonen dat je aan de scholingsnorm voor radiologie voldoet.

Naar de kennistoetsen Radiologie 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor tandartsen die meer dan 5 jaar geleden hun tandartsdiploma of diploma stralingshygiëne 5 A/M hebben gehaald.

Bijzonderheden

  • Deelnamekosten KNMT-leden: € 195
  • Deelnamekosten niet-leden: € 295
  • Aan deze cursus zijn 3 KRT-punten toegekend
Inschrijven
11-12-2023 19:00 - 21:30 ONLINE Vol
08-01-2024 19:00 - 21:30 ONLINE Vol
06-02-2024 19:00 - 21:30 ONLINE Inschrijven
06-03-2024 19:00 - 21:30 ONLINE Inschrijven

Heb je interesse in deze cursus maar komt de datum je niet uit? Laat dan je gegevens en voorkeuren achter, dan geven wij jou een seintje als er nieuwe data bekend zijn.

Gegevens en voorkeuren achterlaten

Cursusleider

Wil van der Sanden houdt zich sinds 1998 (onderzoeksmatig) bezig met aspecten van  kwaliteit van mondzorg, in het bijzonder praktijkrichtlijnen. Hij schreef daar  in 2003 een proefschrift over en participeert in diverse deskundigheidsbevorderende commissies en organisaties. Daarnaast werkt hij parttime aan Radboudumc en in de algemene praktijk. Naast het verzorgen van lezingen, publiceert hij regelmatig over richtlijnen en over tandheelkundig onderwijs.

Lees meer over:
Radiologie solo
Beoordeling
8,4
Contact

Orteliuslaan 750, 2e etage
3528 BB Utrecht
academy@knmt.nl
030 - 60 76 370