Beter slapen | masterclass

Inhoud cursus

Moeilijk in slaap komen, 's nachts wakker liggen of steevast iedere middag om 15.00 uur het gevoel hebben dat je zo in slaap zou kunnen vallen. Dit is zomaar een greep uit veelvoorkomende slaapproblemen. 

Acties om beter te slapen werken niet of maar tijdelijk

Dat goed slapen belangrijk is om je overdag energiek te voelen, dat hoeven we je niet te vertellen. Goed slapen klinkt makkelijk, maar hoe krijg je dat voor elkaar? “Mensen met slaapproblemen ondernemen vaak veel acties om beter te slapen”, zegt slaapexpert Irma Leijten. ”Een warme douche, yogaoefeningen, verzwaringsdeken, noem maar op. Begrijpelijk, want je wil van je slapeloosheid af. Maar vaak werken deze acties niet of maar tijdelijk”.

Minder doen om je natuurlijke slaappatroon te versterken

In de interactieve masterclass Beter slapen leer je dat je niet meer, maar juist mínder moet doen om je natuurlijke slaappatroon te versterken. Door te stoppen met werken aan slaap of je te verzetten tegen niet slapen, bespaar een hoop energie die je overdag weer kunt inzetten voor je werk, sociale contacten en hobby’s.

Tijdens deze masterclass doe je niet alleen nieuwe inzichten op, maar je gaat ook direct aan de slag met opdrachten en oefeningen uit het werkboek. Je start met de test Hoe is het met jouw slaap? Daarna behandelen we de volgende onderwerpen: 

  • De geheimen van goed slapen
  • Ontdek jouw persoonlijke slaapverstoorders
  • Kom los van jouw slaapverstoorders
  • Versterk jouw natuurlijke slaap-waakritme

Na het volgen van deze masterclass weet je wat jou uit je slaap houdt, wat jij kunt doen om beter te slapen en heb je een concreet actieplan. De praktische tools die je krijgt aangereikt kan je direct inzetten.

Voor wie?

Deze masterclass is voor tandarts(specialist)en en iedereen uit het mondzorgteam die graag beter wil slapen, zodat ze overdag genoeg energie hebben om alles uit de dag te halen. 

Bijzonderheden

  • Deelnamekosten KNMT-leden: € 145
  • Deelnamekosten niet-leden: € 225
  • Aan deze masterclass zijn 3 KRT-punten toegekend
Inschrijven

Geen beschikbare data.

De masterclass zal online gegeven worden via Zoom. Je ontvangt in de week voor de masterclass per e-mail de link en de instructies.

Cursusleider

Irma Leijten is expert op het gebied van slaap. Als trainer en coach heeft Irma inmiddels al heel wat mensen begeleid. Ze is gefascineerd door het fenomeen slaap. Haar opleiding aan de Sleepschool in Londen, mindfulness en het ACT-model hebben geleid tot verrassende inzichten in slapen en de oorzaken van slapeloosheid. Die inzichten gebruikt ze in training en coaching om heel Nederland aan de gezonde slaap te krijgen. Haar aanpak kenmerkt zich door humor, doortastendheid en een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

Irma Leijten
Uitgeslapen vrouw rekt zich uit
Beoordeling
8,6
Contact

Orteliuslaan 750, 2e etage
3528 BB Utrecht
academy@knmt.nl
030 - 60 76 370