Aantoonbaar kwaliteitsbeleid | cursus

Eén van de eisen die de IGJ aan een mondzorgpraktijk stelt is dat er een aantoonbaar kwaliteitsbeleid is. Maar hoe maak je jouw kwaliteitsbeleid aantoonbaar? En wat valt er allemaal onder het kwaliteitsbeleid?
 
Misschien denk je als eerste aan protocollen of een kwaliteitshandboek. Logisch, maar vaak wordt de organisatie van de praktijk vergeten. Het kwaliteitsbeleid van de praktijk omvat namelijk alles wat er wordt gedaan om goede kwaliteit van zorg te leveren. Daar valt dus ook deskundigheidsbevordering en de manier waarop je samenwerkt met andere (mond)zorgverleners onder. Kwaliteitsbeleid gaat ook over welke acties je onderneemt om de kwaliteit verder te verbeteren en te borgen. 
 
Via een kwaliteitssysteem geef je vorm aan het kwaliteitsbeleid van de praktijk en maak je dus het kwaliteitsbeleid aantoonbaar. Bij het maken van een keuze voor een systeem is het belangrijk dat je kijkt wat past bij de praktijk en het team. Want werken aan kwaliteit doe je samen. 
 
Tijdens deze training leer je hoe je van jouw eigen kwaliteitsbeleid een kwaliteitssysteem maakt. Onderwerpen die tijdens deze training aan bod komen zijn:
  • Wet- en regelgeving: wat wordt er van de praktijk verwacht? 
  • Opzetten kwaliteitssysteem
  • Kwaliteitsborging
  • Draagvlak creëren 
  • Kwaliteitsbeleid is teamwork
  • Praktische hulpmiddelen, zoals kwaliteit(management)systemen en een stappenplan om in de praktijk aan de slag te gaan

Voor wie? 

De training is bedoeld voor tandarts(specialist)en, praktijkmanagers en teamleden die zich bezighouden met (onderdelen van) kwaliteitsvoering in de praktijk. Deze cursus is een logisch vervolg op Praktijk op Orde, maar kan ook los gevolgd worden. 

Bijzonderheden

  • Deelnamekosten KNMT-leden: € 145
  • Deelnamekosten niet-leden: € 225
  • Aan deze cursus zijn 3 KRT-punten toegekend
Inschrijven
22-11-2024 13:30 - 16:30 ONLINE Inschrijven

 

Komt de cursusdatum jou niet uit of is de cursus vol?

Heb je interesse in deze cursus maar past de datum niet in je agenda of is de cursus vol? Laat dan je gegevens en voorkeuren achter, want dan geven wij jou een seintje als de nieuwe data bekend zijn. 

Incompany training

Deze cursus bieden wij ook incompany aan. Heb je interesse in een training bij jou in de praktijk? Laat dan je gegevens en voorkeuren achter, dan nemen wij contact met je op.

Ik wil meer weten over de incompany training

 

Cursusleider

Maaike de With, senior beleidsadviseur opleiding en professionalisering bij de KNMT, trainer en coach, heeft jarenlange ervaring binnen de tandheelkunde. Adviseren en trainen van teams, onder andere op het gebied van het naleven van wet- en regelgeving, dat is wat zij, als adviseur kwaliteit & beleid, met veel enthousiasme jarenlang binnen tandartspraktijken heeft gedaan. Zij weet als geen ander wat er speelt binnen de tandartspraktijk en weet precies te benoemen waar de uitdagingen liggen.   

Maaike de With, KNMT Academy
Lees meer over:
Kwaliteit-aantonen-proces
Beoordeling
8,5
Contact

Orteliuslaan 750, 2e etage
3528 BB Utrecht
academy@knmt.nl
030 - 60 76 370