Campagne 'Verzekeren voor mondzorg?'

Moet een ik aanvullende tandartsverzekering nemen? Heeft het zin om mijn verzekering aan te passen? Welke behandelingen worden eigenlijk vergoed? Tandartsen en tandartsspecialisten worden aan het eind van het jaar overspoeld met vragen van patiënten over hun verzekering. Om je hierbij te ondersteunen, heeft de KNMT verschillende campagnemiddelen beschikbaar.

1. Verwijs je patiënten naar Allesoverhetgebit.nl

Op Allesoverhetgebit.nl vinden patiënten álles over kosten, vergoedingen en verzekeringen. Bijvoorbeeld: wat zit er in de basisverzekering, hoe zit het met het eigen risico en waar moet ik op letten bij het afsluiten van een tandartsverzekering?

Visitekaartjes Allesoverhetgebit.nl bestellen om uit te delen

2a. Gebruik de animatie over mondzorg en verzekeringen

Een speciaal animatiefilmpje legt stapsgewijs uit welke mondzorg in de basisverzekering zit. En voor welke tandheelkundige behandelingen je een aanvullende verzekering kunt afsluiten. Tandartsen met een wachtkamer-tv-scherm kunnen het daarop laten draaien. Het filmpje staat ook op Allesoverhetgebit en wordt verspreid via social media.

Watch Je verzekeren voor de tandarts? on YouTube.

 

2b. Gebruik de dia's met verzekeringstips

3. Hang de wachtkamerposter met 7 tips op

De KNMT stelt posters beschikbaar met 7 tips om patiënten de juiste keuze te maken voor een aanvullende tandartsverzekering. Handig voor in de wachtkamer!

Poster 'Aanvullende verzekering voor de tandarts kiezen? 7 tips!' (pdf) downloaden

Poster 'Aanvullende verzekering voor de tandarts kiezen? 7 tips!' bestellen

4. Deel de tips en tricks op social media

Op de Facebook-pagina van Allesoverhetgebit.nl delen we regelmatig (en zeker aan het einde van het jaar) allerlei handige informatie over mondzorg en verzekering.

Volg Allesoverhetgebit.nl op Facebook nu met je praktijkaccount en deel relevante posts met jouw volgers.

Aanvullende verzekering voor je tanden en kiezen