facebook

Test je kennis van de richtlijn Opvang tandheelkundige spoedgevallen

Mariska de Beijer
1 minuut
Image
man met kiespijn
Moet je jonge kinderen met pijn altijd zien? Wat staat er in de richtlijn over het verzorgingsgebied en de aanrijdtijden? Wat doe je als een patiënt geen eigen tandarts heeft? Maak de kennistoets Spoedgevallendienst en test je kennis van de richtlijn Opvang tandheelkundige spoedgevallen.

Kennistoets gebaseerd op de richtlijn Opvang spoedgevallen

De nieuwe kennistoets Spoedgevallendienst is gebaseerd op de praktijkrichtlijn Opvang tandheelkundige spoedgevallen buiten reguliere openingstijden (2022). In deze praktijkrichtlijn staan adviezen en informatie over de volgende onderwerpen:

  • Beoordeling spoed
  • Bereikbaarheid en triage
  • Verslaglegging
  • Organisatie van de spoedgevallendienst
  • Aansluiting bij een spoedpraktijk

31 vragen over toepassing richtlijn in de praktijk

In de nieuwe kennistoets beantwoord je 31 vragen over de praktijkrichtlijn Opvang tandheelkundige spoedgevallen. Je checkt of je op de hoogte bent van de aanbevelingen en test aan de hand van casuïstiek of je de richtlijn kan toepassen in de dagelijkse praktijk. De toets is ontwikkeld in samenwerking met Theo Goedendorp en Wil van der Sanden, beiden lid van de Richtlijn Ontwikkelcommissie (ROC).

Online kennistoetsen zijn toegankelijk voor alle mondzorgverleners

De kennistoetsen zijn te vinden in de online kennisomgeving van de KNMT en zijn toegankelijk voor alle mondzorgverleners. KNMT leden maken gratis gebruik van het online kennisplatform. Met het succesvol afronden van de kennistoets verdien je 1 KRT punt.

Naar de kennistoets Spoedgevallendienst

Advertorial

Laat u ook op zaterdag informeren over de nieuwste producten en laatste trends voor uw praktijk

E-dental

Het team van E Dental weet als geen ander dat u in verband met uw overvolle agenda tijd te kort komt. Een bezoek aan een Dental Depot is dan uiterst lastig in te plannen en schiet er vaak bij in. E Dental biedt hiervoor de oplossing. Iedere eerste zaterdag van de maand is hun moderne en gezellige showroom éxtra geopend. U kunt zich dan van 09:00 tot 14:00 uitgebreid laten informeren over de nieuwste producten voor uw praktijkvoering. Of u nu op zoek bent naar een behandelunit, afzuigmotor, behandelmeubel of röntgenapparaat, in de 400 m2 showroom vindt u een grote en afwisselende collectie aan hoogwaardig dentaal equipment in diverse prijsklassen. Ook kunt u in alle rust uw (ver)bouwplannen bespreken en kennis maken met het dentale bouwbedrijf E Build. E Build is dé bouwpartner die uw verbouwing compleet uit handen neemt en zorgdraagt voor een totale Turn-Key oplevering van uw project. Naast de zaterdag bent u uiteraard ook van harte welkom om E Dental showroom tijdens kantooruren te komen bezoeken. Wel word u vriendelijk verzocht om uw bezoek van te voren aan te melden. U kunt deze inplannen via: 088 6060 810 of op www.e-dental.nl. Bepaal zelf uw tijd en geef alvast uw interesses aan. Op deze manier kan uw bezoek goed voorbereid worden en kunnen de juiste specialisten u ontvangen. E Dental is zeer goed bereikbaar, heeft ruime parkeergelegenheid en is gevestigd op een centrale locatie langs de A15 in Alblasserdam tussen Rotterdam en Dordrecht. Het team van E Dental heet u van harte welkom.