facebook

Test je kennis van de richtlijn Opvang tandheelkundige spoedgevallen

Mariska de Beijer
1 minuut
Image
man met kiespijn
Moet je jonge kinderen met pijn altijd zien? Wat staat er in de richtlijn over het verzorgingsgebied en de aanrijdtijden? Wat doe je als een patiënt geen eigen tandarts heeft? Maak de kennistoets Spoedgevallendienst en test je kennis van de richtlijn Opvang tandheelkundige spoedgevallen.

Kennistoets gebaseerd op de richtlijn Opvang spoedgevallen

De nieuwe kennistoets Spoedgevallendienst is gebaseerd op de praktijkrichtlijn Opvang tandheelkundige spoedgevallen buiten reguliere openingstijden (2022). In deze praktijkrichtlijn staan adviezen en informatie over de volgende onderwerpen:

  • Beoordeling spoed
  • Bereikbaarheid en triage
  • Verslaglegging
  • Organisatie van de spoedgevallendienst
  • Aansluiting bij een spoedpraktijk

31 vragen over toepassing richtlijn in de praktijk

In de nieuwe kennistoets beantwoord je 31 vragen over de praktijkrichtlijn Opvang tandheelkundige spoedgevallen. Je checkt of je op de hoogte bent van de aanbevelingen en test aan de hand van casuïstiek of je de richtlijn kan toepassen in de dagelijkse praktijk. De toets is ontwikkeld in samenwerking met Theo Goedendorp en Wil van der Sanden, beiden lid van de Richtlijn Ontwikkelcommissie (ROC).

Online kennistoetsen zijn toegankelijk voor alle mondzorgverleners

De kennistoetsen zijn te vinden in de online kennisomgeving van de KNMT en zijn toegankelijk voor alle mondzorgverleners. KNMT leden maken gratis gebruik van het online kennisplatform. Met het succesvol afronden van de kennistoets verdien je 1 KRT punt.

Naar de kennistoets Spoedgevallendienst