Tandartsen ontzorgen bij de voorlichting over mondzorg

Hans Scholten
2 minuten
Opgehelderd
Wat kan ik doen tegen ontstoken tandvlees? Hoe duur is een kroon? Zal ik met deze kiespijn naar de tandarts gaan? Het is maar een minuscule greep uit de vele, vele vragen die mensen hebben over hun tanden of de tandarts. De KNMT wil via Allesoverhetgebit.nl en Mondzorgkosten.nl tandartsen helpen bij het beantwoorden van die vragen van patiënten.

Met Allesoverhetgebit.nl biedt de KNMT patiënten een betrouwbare en onafhankelijke bron voor informatie over mondzorg, aandoeningen, behandelingen en kosten. En tandartsen een bron waar ze met een gerust hart naar kunnen verwijzen. Mondzorgkosten.nl biedt daarnaast uitgebreide informatie over prestaties en tarieven.

De meeste patiënten voelen zich overigens door hun tandarts voldoende geïnformeerd, blijkt uit onderzoek. Maar degenen die ontevreden zijn, zijn dat met name omdat ze achteraf schrokken van de kosten of omdat het resultaat van de behandeling niet overeenkwam met hun verwachtingen. Goede informatievoorziening vooraf kan bij deze groep ontevredenheid achteraf voorkomen. Allesoverhetgebit.nl wil daarin voorzien.

Tegelijkertijd ontzorgt de KNMT met deze websites tandartsen bij de voorlichting aan patiënten. Dat gebeurt overigens niet alleen via de websites. Veel praktijken laten de uitlegvideo's van Allesoverhetgebit.nl zien in hun wachtkamer, of op hun website en socialmediakanalen. En op heel veel plekken hangen posters met handige informatie, zoals de recent gelanceerde instructie voor elektrisch poetsen. Het helpt tandartsen zo om patiënten laagdrempelig tips en adviezen te geven op het gebied van mondzorg.

Hoe kan Allesoverhetgebit.nl jou helpen?

  1. Vang vragen af en win (behandel)tijd: verwijs via je website of een poster in je wachtkamer naar Allesoverhetgebit.nl. Poster bestellen
  2. Deel alvast tips en tricks, bijvoorbeeld door de animatie over elektrisch poetsen in je wachtkamer te delen.
  3. Help patiënten herinneren aan je adviezen: schrijf een trefwoord op een visitekaartje van Allesoverhetgebit.nl, zodat ze thuis informatie nog eens op hun gemak kunnen nalezen. Visitekaartjes bestellen
  4. Werf nieuwe patiënten: zorg voor een vermelding in de praktijkzoeker op Allesoverhetgebit.nl.
  5. Laat je patiënten nieuwe inzichten opdoen door de campagnes van Allesoverhetgebit.nl te delen, bijvoorbeeld ‘Een gezond gebit is kinderspel!’, de campagne met basisadviezen voor jonge ouders. 
  6. Stel patiënten gerust: deel informatie over behandelingen, bijvoorbeeld door informatie over het boren van een gaatje of het plaatsen van een kroon te delen op je website of socialmediakanalen.

Alle downloads, links en informatie vind je op www.knmt.nl/aohg

Meest geraadpleegde informatie

Welke pagina’s op Allesoverhetgebit.nl worden het meest bezocht?

1. tarieven
2. ontstoken tandvlees
3. kosten van een implantaat
4. kaakklachten
5. kiespijn