Screeningskaartje voor vroegdiagnostiek

Webredactie
1 minuut
Image
screeningskaartje vroegdiagnostiek
Veel (kwetsbare) ouderen verliezen op den duur het contact met hun mondzorgverleners. Om deze groep niet uit het oog te verliezen, heeft verpleegkundige Anieke Pulles een screeningskaartje ontworpen speciaal voor zorgmedewerkers rondom de kwetsbare oudere om mondproblematiek te signaleren.

De Mond Niet Vergeten!

Pulles, werkzaam op de afdeling geriatrie van het Jeroen Bosch ziekenhuis, kwam op het idee om aan de hand van het screeningsformulier van stichting De Mond Niet Vergeten! dat al gebruikt wordt een kleiner formaat te maken. De stichting, een initiatief van KNMT, NVM-mondhygiënisten en ONT, vraagt aandacht voor de mondverzorging van kwetsbare ouderen.

Handzaam formaat

Het gelamineerde kaartje is handzaam, past in de borstzak, is afneembaar met desinfectans en wordt gedragen door verzorgenden/verpleegkundigen, praktijkondersteuners en artsen. Het kaartje is een hulp in het gesprek met de cliënt en bij de screening van de mondgezondheid.

Met de vragen altijd bij de hand, kunnen de relevante gegevens worden opgenomen in het cliëntendossier en eventuele acties voor een betere mondgezondheid worden ingezet.

Op deze manier wordt de mondgezondheid vroeger, vaker en sneller herkend. Dit is een belangrijke bijdrage aan de samenwerking tussen zorgverleners; een belangrijk item in het Integraal Zorgakkoord.

Gratis te bestellen

De screeningskaartjes zijn door de stichting De Mond Niet Vergeten! kosteloos beschikbaar gesteld en kunnen online worden besteld.

Bestel een set kaartjes (10 stuks)