facebook

Onafhankelijk deskundige bij de KNMT Klachtenservice, iets voor jou?

Mariska de Beijer
1 minuut
man met armen over elkaar
Voor de KNMT Klachtenservice zijn wij op zoek naar onafhankelijk deskundigen. Dat zijn tandarts(specialisten) die een klachtzaak via dossier- en/of mondonderzoek objectief bekijken. We zoeken een algemeen practicus, een implantoloog en een gnatholoog. Iets voor jou?

Update 23 november 2022
De algemeen practicus hebben we inmiddels gevonden. We zoeken nu alleen nog een implantoloog en een gnatholoog.

Als de klachtbemiddeling bij de KNMT Klachtenservice vastloopt, dan kan de klachtenfunctionaris voorstellen om een onafhankelijk deskundige in te zetten. De onafhankelijk deskundige bekijkt de zaak, zet zijn of haar bevindingen in een verslag en helpt zo de bemiddeling weer op gang.

Termijn van een aantal onafhankelijk deskundigen verloopt

Bij de klachtenservice zijn 10 onafhankelijk deskundigen actief. In 2021 kwamen zij samen 37 keer in actie. Omdat de zittingstermijn van een aantal onafhankelijk deskundigen binnenkort verloopt, zijn we op zoek naar een algemeen practicus, een implantoloog en een gnatholoog om het team weer compleet te maken.

Minimaal 10 jaar praktiserend

Om als onafhankelijk deskundige aan de slag te kunnen gaan, moet je lid zijn van de KNMT en minimaal 10 jaar praktiserend zijn. Je hebt affiniteit met klachtbehandeling en stelt je onpartijdig op. Daarnaast heb je geen zitting in een andere commissie van de KNMT of de Stichting Geschilleninstantie Mondzorg (SGIM).

Meer informatie over deze vacature